Öne Çıkan Yayın

 

18 EYLÜL BALIK BURCUNDA DOLUNAY VE AY TUTULMASI


18 Eylülde balık burcun da ay tutulması ve dolunay yaşayacağız. Balık burcu bir su grubudur ve tutulma su burçlarını oldukça etkileyecek diyebiliriz. Balık burcu ruhsallıkla, şifa ile merhametle ilişkilidir. Özellikle ölümden sonraki yaşam, kendini adanmışlıkla alakalıdır. Bu da demektir ki balık burcu temaları oldukça hareketlenecek ve bizleri etkileyecek. Bu etkiler 6_8 arası süren etkilerdir. Bu dönem şifalanmak, arınmak, geçmişin yüklerinden arınmak için oldukça elverişli. Bu zamanları bu durumlar için kullanabiliriz.

Bunun yanında hapishaneler, kapalı alanlar, rehabilitasyon merkezleri, yardım kuruluşları, esaret ve kölelik, bağımlılık gibi durumlarda balık burcunun yönetimi altındadır. Özellikle ayın Neptün’le olan kavuşumu bu bağımlıkları ve kafa karışıklığını tetikleyecekmiş gibi duruyor. Özellikle ilişkilerimizde kafalar karışabilir. Özellikle yapılacak bazı anlaşmalar ve sözleşmelerde daha dikkatli olmak, gereksiz alınganlıklardan uzak kalmak gerekir. Sağlıklı düşünmek ve karar almak için kendimizi zorlasak iyi olur gibi. Ama bunun yanında merhamet kavramlarımızda çoğalabilir bunun için bu duygularımızın sömürülmemesine de dikkat etmek gerekir. Bizden daha büyük olana eğilimler çoğalabilir. Bu manevi duygularımızın artacağını gösterdiği gibi evrensel sembollerin okunması bu dönemde daha kolaylaşabilir.

Yaratıcılıklarımızın da artışına tanıklık edeceğimiz bu dönemde aklınıza gelen bazı fikirleri not alın. Şimdi değilse bile bir gün muhakkak işinize yarayacak fikirler gelebilir aklınıza. Sadece gelen fikirlerin altında ezilme, kurban olma, kendini feda etme durumlarına karşı uyanık olun derim.

Balık burcu bir su elementi olduğu için suları sulak yerleri, yağmurları da hatırlatıyor bizlere. Büyük dalgalar, aşırı yağışlar, deniz hayvanlarının zarar görmesi, deniz kazaları konusunda dikkatli olmak gerekebilir. Gerçi bu önümüzdeki 6_8 aylık dönem içerisinde şartlar her an değişebilir. Çünkü balık burcu değişken nitelikli bir burçtur.

Bu tutulmanın yöneticisi Jüpiter ikizler burcunda. Bu bizi meraklı bir zihin ve daldan dala atlama, bilgi alma konusunda teşvik edici. Özellikle manevi konulanları daha da hızlandırabilir. Sadece dolunaya yaptığı sert açı kafaları biraz zorlayıcı olabilir. Zihinsel faaliyetlerimiz hızlanırken duygu ve mantık arasında kalabiliriz. Bu dönemde neye ağırlık verirseniz, iyilik, kötülük, şefkat ya da zorbalık bu konuların bedellerini ödetebilir bu dolunay bizlere. Jüpiter her ne kadar bolluk bereket, huzur demek olsa da önemli olan sizin hangi konuda hizmet ettiğiniz olacak. İş adamları, patronlar ve kariyer meselleri ön planda olabilir. İş değiştirmek isteyenler ya da kendilerine yol çimek isteyenler iyi araştırıp yönünü belirlerse iyi olur.

Tutulmada başak burcunun yükseldiğini görüyoruz. Bu hayatlarımızı gözden geçirip neleri değiştirebiliriz, iş ve çalışma koşullarımızı nasıl düzenleyebiliriz, işimize yaramayan bize fayda sağlamayan alışkanlıklarımızdan nasıl kurtulabiliriz sorularını aklımıza getirebilir ve neler yapacağımızı bulabilirsek kolay yol alabiliriz demektir. Yükselen yöneticisi Merkür başak burcunda ve 1 evde ve güçlü konumda. Bu kişi bazlı yani şahsımıza yönelik yapacağımız her türlü olumlu ve birlik bütünlük adına adımların ses getireceğini gösteriyor. Ama ama diyor işte harita ve gökyüzü. Çünkü Satürn’le karşıt açıda Jüpiter’le kare açıda duruyor. Kendimizi dengelememiz, odaklamamızı ifade ederken dikkatli olmamız gerektiğini vurgularcasına. Otorite olarak gördüğümüz kişilerle olan ilişkilerimize, işimize, dikkatli davranarak hareket etmemiz gerekiyor. Gerçi tutulmada kuzey ay düğümü de iştirak ettiği için bizi zahmetsizce gitmemiz gereken yola sürükleme enerjisi yayacaktır. Biraz metaryelist bir enerjisi olacağı için akıl ve mantık arasında denge yinelemekte yarar var dikkat edeceğiz.

Tutulma 7 1_aksında gerçekleşiyor bu da demek oluyor ki, yabancı ülkelerle ilişkilerimiz biraz sıkıntı olabilir. Yani uluslararası ilişkiler de değişimler olabilir. Boşanmalarda artışlar yaşayabiliriz. Yaşlı insanların yaşadığı bazı zorlu durumlara tanıklık edebiliriz.

Uranüs’ün devrede oluşu dini konularda felsefi meseleler de ani ve alışılmadık sıra dışı gelişmeler eve tepkilere neden olabilir.

Koç ve yükselen koçlar

12 evinizde gerçekleşecek olan bir tutulma yaşayacaksınız. Burası kapalı ve sırlı bir evdir. Kendinizi disipline etmek ve bazı bağımlıklarınızdan kurtulmak için size fırsat sunacaktır. Ayrıca iş ve para kazanım anlamında ani ve beklemediğiniz kazançlarla karşılaşabilirsiniz. İş arkadaşlarınızla olan iletişime dikkat etmeli ve hayatınızı bir düzene koymak için adım atmaya başlamalısınız. Yakın çevrenizdeki kişilere olan yaklaşımınızın karşılığını göreceğiniz zamanlardasınız. Dikkat edin. Yaptığınız ticaretinizde ya da paylaşımlarınızda aşırılığa kaçmadan hareket edin. Hayatınız birden bire ters yüz olabilir. Ama kötü değil. Çünkü hayatımızın son dönemecini yaşamaktayız. Hayatınızda bir döngünün sonuna geliyorsunuz. Kadersel bitişlere hazır olmalısınız.

Boğa ve yükselen boğalar

Sizlerin 11 evi olan sosyal çevreniz, kariyerden gelen kazançlarınız, hedefleriniz gibi alanınızda gerçekleşiyor. Kandırılmaya açık bir döneminiz. Özellikle arkadaş çevrenizden. Bu nedenle kendinizi ve çevrenizi sorgulayın. Sizi geride tutan yararı olmayan kim var. Zaten birden siz bile ne olduğunu anlamadığınız bir şekilde hayatınızı düzene koyma dürtüsü hissedebilir ve birçok alanda yenilikler yapmak için yer açmaya karar verebilirsiniz. Hayatınıza aşkta gelebilir, çocukta gelebilir ya da haber alabilirsiniz. Kısacası kendi içinize dönerek hayatınızdaki ayağınıza pranga olan olaylarımı çözeceksiniz, yoksa günlük hayatınızın size getirdiklerini mi yaşayacaksınız karar vermeniz gerekiyor. Büyük gelecek planlarınızdan en az birisi gerçek olmaya başlayabilir. Hangisi olacağına siz karar verin.

İkizler ve yükselen ikizler

Sizin 10 evinizde yani kariyer hayatınızla ilgili bir tutulma yaşayacaksınız. Eviniz, aileniz yuvanızla ilgili bazı konularda hareketlilik görülebilir. Ebeveynlerinizle ya da evinizle daha fazla vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Taşınma, tadilat, evlenme nedeniyle geçim sorumluluklarınızda artışlar olabilir. Bunun yanında ön plana çıkacağınız ve kariyeriniz de güzel fırsatlar yakalayacağınızda bir zaman dilimi sizin için. Ayrıca bilinçaltınızda ani değişiklikler, duygu durumlarına da açıksınız. Kendinizi yenilemek ve harekete geçmek için oldukça uygun zamanlardasınız. Bunu denge de kalarak sizi en olumlu şekilde yönlendirebilecek tavsiyelere kulak verin. Aile içinde alınganlıklara dikkat derim. Pireyi deve yapmak bu dönem sizin için mümkün olabilir.

Yengeç ve yükselen yengeçler

Sizin 9 eviniz olan hayatı algılama, hukuksal konular ve eğitim alanlarınız gibi alanlarınız hareketlenecek. Eğitim almak, kendinizi ve hayata olan duruşunuzu ve bakışınızı yenilemek için hareket edin. Rüzgârı arkanıza alarak kadersel şekilde hızla ilerlemeye başlayabilirsiniz. İnandığınız değerlerden eğer vazgeçmediyseniz gerçek olabilir. Kariyer değişikliği hayatınıza girebilir ya da aniden aklınıza bir fikir gelerek farklı kazanç yolları bulabilirsiniz. Bu sizi besleyecektir. Kardeş ilişkilerinizde sözlerinize dikkat edin. Yakın arkadaşlarınızdan gelebilecek olan aldanmalara da oldukça açıksınız. İç dünyanızda taşlar yerinden oynamaya çok hazır. Oldukça hareketli. Bunu olumlu düşünerek ve empati yaparak kendi hayrınıza kullanın. Başkalarının sözlerinden ziyade öz benliğinizden gelen seslere kulak verin. O sizi doğru yönlendirecektir. Hayatınızın temellerini değiştirebilir kendinize ve sevdiklerinize daha faydalı hareketlerde ve iş birliklerinde bulunabilirsiniz. 

Aslan ve yükselen aslanlar

Sizin 8 evinizde bir tutulma yaşayacaksınız. Burası zorlu bir evdir. Krizler, ortak kazançlar, eşinizin ailesinden gelen paralarla ilgilidir. Buralarda şans size gülebilir ama bir devri kapatacaksınız. Bu ne demek oluyor? İnanç sisteminizde yaşayacağınız bazı olaylar size ben ne yapıyorum, artık nasıl davranmalıyım, bu gidişata son vermenin zamanı geldi sanırım gibi sorgulamalarla dönüşünüz başlayabilir. Kandırılmalara da dikkat tabi. İş ve kariyer hayatınızda olumlu anlamda bir değişim yaşayabilirsiniz. Hiç ummadığınız yerden teklif gelebilir ya da siz bambaşka alana geçiş kararı da alabilirsiniz. Hayatınızın tamamen değişebileceği bir dönüm noktasındasınız. Maddi anlamda yükselebileceğiniz ama öz disiplin ve asıl yapmanız gerekenlere odaklanırsanız ödüllerinizi alabileceğinizi de unutmayın derim.

Başak ve yükselen başaklar

Sizlerin 7 evinde bir tutulma yaşayacaksınız. İlişkileriniz, anlaşmalarınız mercek altında. Kendinizi mi yoksa başkalarını mı daha çok düşünerek hareket ediyorsunuz gözlemlemeniz istenecek sizden. Artık harekete geçmeli ve yapacağınız her çalışmada birliğin hayrına adımlar atmaya başlamalısınız. Yapmayanlar için söylüyorum. Yeni anlaşmalar yapabilir öz disiplini elden bırakmadığınız takdirde faydalarda görebilirsiniz. İşiniz ve planladığınız kariyeriniz her ne ise bunun için harekete geçme zamanı sizin için. Artık oturma zamanı değil. Şansınız dönüyor sevgili başaklar. Bunu en iyi şekilde değerlendirin. Ortak kazançlarınızda da şifalanma var ama bunu fark edip yanlış giden bir şeyler varsa düzeltmeye niyet etmeniz önemli.

Terazi ve yükselen teraziler

Sizin 6 eviniz olan günlük hayatınız, sağlığınız, alışkanlıklarınız, iş ve iş koşullarınız gibi alanlarınızı anlatan evinizde bir tutulma yaşayacaksınız. Bu da demek oluyor ki, hayatınızı yeniden programlama, daha faydalı alışkanlıklar ve bakış açısı kazanmak için ideal zamanlar. Mesela spora başlayabilir, diyet programını hayatınıza katabilirsiniz. Yeni iş tekliflerine hazır olun sevgili teraziler. Evinizi yeniden yenileyebilir ya da başka bir yere taşınma kararı alabilirsiniz. Ebeveynlerinizin bazı sorunlarıyla da ilgilenmeniz gerekebilir bu dönem. İç dünyanız biraz disipline olmak istiyor. Kendinizle yaptığınız konuşmalar, sorgulamalar ses getirebilir ve yerini bulabilir. Burada önemli olan mantık ve kalp arasında doğru dengeyi kurmakta. Hakemlik sizin elinizde. Ortak kazançlarınız konusunda ise olumlu anlamda değişim sizi bekliyor. Hayata bakış açınızı gözden geçirin ve bu ödülleri alın. Baktığınız yerden bugüne kadar kendinize fayda sağlayamadıysanız başka taraftan bakmayı denemenin tam zamanı.

Akrep ve yükselen akrepler

Sizlerin aşk, yaratıcılık, çocukları ilgilendiren 5 evinizde gerçekleşen bir tutulmanız var. Bu da, çocuk haberi alabileceğinize, çocuğunuz varsa onlarla ilgili güzel gelişmelere işaret edebilir. Aileden gelecek olan destekleriniz için şükretmelisiniz. Şükredin ki neye şükrederseniz onu çoğaltırsınız. Aşk kapınızı çalabilir ya da mevcut ilişkinizde güzelliklere vesile olabilir. İlişkinizde alışmadığınız bir modele evrilebilirsiniz. Bunu hiç ummazdım, bunu hiç düşünmemiştim diyebileceğiniz ‘’ olumlu anlamda’’ bir döneme yaklaştınız. Kariyer hayatınız mı yoksa çocuğum mu diye düşünenler için, öz disiplini ele alın ve nelerden fedakârlık edebilirsiniz, neleri hayatınızda var edebilirsiniz hesabını yapın. Yakın çevrenizden size gelen teklifler hayatınızı köklü değiştirebilir. Kendinizi güzele programlayabileceğiniz bir bilinçaltına sahip olacaksınız bu dönem. Siz de bir dönemi kapatacaksınız. Yaratıcılığınız artıyor. Bunu kullanın.

Yay ve yükselen yaylar

Sevgili yaylar, ev, yuva, aile gibi alanlarınızda bir tutulma yaşayacaksınız. Bu dördüncü ev konularıdır. Bu da demek oluyor ki bu konularda bazı gündemler yaşayabilirsiniz. İş kariyer hayatı mı yoksa aile ve evinizle ilgili konular mı sizi daha çok cezp ediyor, nereye doğru hayatınızı evirmeniz gerekiyor, artık odağınız kariyerinizde mi yoksa ev ile ilgili konularda mı bunun kararını almanızı bekliyor sistem. Ailenizle ilişkileriniz, geçim sorumluluğunuz, taşınmazlarla ilgili sorumluluklarınızda baskı hissedebilirsiniz. Kafanızın bu anlamda karışmasına izin vermeyin çünkü zaten günlük hayatınızda oldukça değişimler sizi bekliyor olacak. Bu iş hayatınızın değişimi ya da alacağınız kararları da etkileyecektir. Bu dolunayın etkisi ile parasal konularınızda değişime giriyor ve yeniden yapılanma içine girebileceksiniz.

Oğlak ve yükselen oğlaklar

Sevgili oğlaklar sizin 3 eviniz bu dolunaydan tutulmadan nasibini alacak. Nedir 3 ev konuları, yaptığınız ticaretten, reklam tanıtıma kadar iletişiminizden yakın çevre ilişkilerinize kadar, kardeşlerinizden eğitim hayatınıza kadar olan birçok alanı kapsar. Bazı oğlaklar yeni eğitiler almaya başlarken bazıları ise yolculuklar planlayabilir. Önemli olan sizin yurt dışımı yoksa yakın mesafe yolculuklar mı karar vermeniz gerekecek gibi duruyor. Yeni iletişim modellerini benimsemeniz sizi ileriye taşıyacaktır. Burada dikkat etmeniz gerekene tek şey kandırılmalara özellikle yakın çevreniz tarafından müsait olacaksınız. Tedbirli ve uyanık olun. Zaten sınanacağınız ve kaderinizin değişeceği alanda bu. Çünkü değişiyorsunuz oğlaklar, öyle bir değişim ki, çevrenizdekiler neler oluyor buna diyebilirler. Ama bu değişim sizi olmanız gerekene kişiye doğru evirecek. İş düşünüyorsanız adım atmanız, terfi bekliyorsanız almanız için oldukça uygun koşullar gerçekleşebilir.

Kova ve yükselen kovalar

Sevgili kovalar para ve maddi değerlerin göstergesi olan aynı zamanda kendi yetenekleriniziz sergilemeyi anlatan 2 evinizde bir tutulmanız var. Bu dönem para kazançlarınız olabilir ama bunu doğru ve disiplinli ir şekilde yönetmeniz gerekmenizde. Kafanızın bu anlamda karışabileceğini hesaba katarak kendinize duyduğunuz güven duygusu bile sarsılabilir hatta bunu sorgulayabilirsiniz. Ortaklıklarınız, ortak çalışmalarınız her ne kadar iyi verimli gözükse de hayat sizden önce kendinize inanıp güvenip yolunuzu ona göre belirmenizi isteyecek. Zaten içinizde yani bilinçaltınızda kıyametler kopuyor. Kendinizi ve hayatı düzeni yaptıklarınızın bugüne kadar size ne kattığını ve sizden ne götürdüğünü düşündüğünüz allak bullak bir süreçtesiniz. Aile hayatınızda sizin bile neler oluyor diyeceğiniz bazı değişimler söz konusu olabilir. Çocuğunuzla ilgili bugüne kadar nasıl düzen kurduysanız karşılığını alacaksınız. Kriz çıkarmaktan uzak durmalı, bir şeylerde acele ederek kadersel akışa müdahale etmemelisiniz.

Balık ve yükselen balıklar

Sevgili balıklar bu tutulmanın başkahramanı sizlersiniz. Hayat size artık silkelen ve kendine gel diyecek. Maneviyatınızın oldukça yükseldiği, kendinizle tanrısal bağlar kurmaya açık olduğunuz zamanlardan geçiyorsunuz. Ne yapmaya karar verirseniz verin yeter ki odağınızı ve konsantrayonuzu dağıtmayın. Şunu sorun kendinize bu güne kadar kendime mi zaman ayırdım yoksa karşımdakilerin isteğine göre mi şekil aldım. Nerede ve niçin kaybettim. İşte size cevapların geleceği zamanlar. Bunlar zaten sizin hedeflerinizi etkileyecek. Hem de oldukça fazla etkileyecek. Hayatınızın şimdinin tam tersinde akabilir. Aile hayatınızda ektiğinizi alacaksınız. Sabırlı ve sakin olmak aile hayatınızı da şekillendirmeniz açısından katkı sağlayacaktır. Ortak kazançlarınızda düzelmeler gözlemleyebilirsiniz. Hatta miras ile ilgili bazı haberler bile bu 6 aylık dönemde gelebilir.

 Filiz Cansever

whatsap: 0555 864 18 72

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVGİLİLİK SÖZLEŞMESİ

SU’nun Şifa Gücünden FAYDALANMAYA NiYET Edin.