Öne Çıkan Yayın

5 Kasım Günlük Astroloji Yorumu

 

5 Kasım 2020

Bugün ay yengeç burcunda. Artık birçoğumuz biliyoruz ki ay hangi burca geçerse o burcunun özelliklerini Tüm canlılara, bizlere yansıtır.  Hani bir nevi hepimiz yengeç özelliklerini geçici bile olsa o gün üzerimizde taşırız. Aynı bir yengeç gibi davranır, onun gibi düşünür, onun gibi eyleme geçeriz. Yani ne olur? Duygusallaşırız, bağlılık seviyelerimiz artar, fedakârlıklarımız olur, yardımseverlikleri getirir beraberinde. Aslında ayın yengeç burcunda olduğu bugünlerde sevdiklerimizde özellikle de kalbimize yakın olan insanlarla ve aile dostlarımızla güzel zamanlar dostane zamanlar geçirebilir, bu gruptaki kişilere yardım etme isteğimiz fedakârlıklarımızı artabilir. Bu yüzden şimdi özellikleri, tabii ki bu birkaç gün eve, aileye odaklanmak, sevdiklerimizle güzel zaman geçirmek için planlar yapmak, aktiviteler düşünmek hem bize iyi gelecektir, hem de sorunlarımızın çözümüne yardımcı olacaktır.

Tabii ki Transit Güneş'le an haritasındaki Ay'ın arasında oluşan açı, biraz duygusallığımızı aşırıya kaçırabilir, bizi hassas yapabilir, alınganlığa girmemize neden olabilir.  Bu yüzden moral bozukluğuna olsun, güvensizliğe karşı olsun oldukça dikkatli olmamız gerekiyor.  Yani kaş yapayım derken, göz çıkarmayalım.

Böyle zamanlarda duygularımızın analizini yapmak aslında çok önemli. Kendimizi nasıl hissettiğimizi sorgulamamız gereken bir zaman dilimi. Daha önceki zamanlarda da hep konuşmuştuk sizinle duygularımızın dili vardır diye.  Eğer duygularımızın dilini çözersek, onları yönetmemiz, hayatımızı şekillendirmek de bize yardımcı olacaktır. Bu yüzden bugün bir sorgulayın bakalım kendinizi.  Kendinizi huzursuz mu, neşesiz mi, mutsuz mu, kırgın mı nasıl hissediyorsunuz? Mesela bugün size Nlp de, Yaşam koçluğu seansında danışanlarıma sık sık sorduğum, duygularını anlamaları ve onları yönlendirmeleri için bazı sorularım vardı. Şimdi onları sizinle paylaşmak istiyorum.

Soru 1: Yaşamınızı ve sizi hangi inançlar idare ediyor? Bu soruyu çok hafife almanızı istemem Çünkü bazen kendimize hedefler belirleriz kararlar alırız. Bunların gerçekten istediğimiz şeyler olduğuna bu hedeflerimize doğru adım adım giderken kendi inançlarımızı değer yargılarımızı duygu ve düşüncelerimizi ifade edeceğimizi düşünürüz. Bunun için kendi kendimize bazı eylem adımları planlarız. Şunları yapacağım, bunları yapacağım, şu şekilde davranacağım, böyle düşüneceğim gibi.  Fakat harekete geçmeyi kalktığımızda, hiç farkında olmadan iç dünyamızda gerçekleşen bazı durumlardan ötürü, kendi kendimize ördüğümüz duvarlar ve dirençlerle karşılaşırız. Ve bu sizin, ben bunu başaramıyorum, başarısızım, hiçbir şeyi beceremiyorum gibi kendinizi suçlamanıza neden olur. Bu yüzden inançlarınızı, duygularınızı bilirseniz bunlar size güç veren kılavuzluk eden iç dünyanızın makineleri olduğunu ve sizi yönetenler olduğunu anlarsınız. Belki bazı duygularımızın neden kaynaklandığını biliriz ama ispatlayamamadığımız, kendimize bile söyleyemediğimiz bir şeyler vardır. İşte bunların tek gerçekliği, duygularımıza verdiğimiz davranışsal tepkilerdir.

Bunun içindir ki Bugün kendinize zihninizde asla size ait olmayan hangi düşüncelerin dolaştığını bir sorun bakalım. Bunların cevaplarını almak için biraz zaman ayırmanız gerekecek kendinize.  Cevaplar geldiğinde siz bu cevaplara kendi iç dünyanıza ulaştığınızda, kararınızı alın, seçiminizi yapın ve yükümlülüklerinizi yerine getirin.

Sonrasında oluşacak Merkür ve Satürn'ün arasındaki zorlu açı,  sizin düşünceleriniz de kısıtlamalara gidebilir. İstediğiniz kadar rahat ve sakin düşünemediğinizi fark edebilirsiniz. Ama bu durumun hepinizin aynı ve eşit oranda yaşayacağını söyleyemem.  Çünkü bu durum sizin kendi doğum haritalarında aldığı açılar oranında etkileri değişecektir. Belki bugünlerde kendinizi bazı şeylerin dışında tutmaya ya da sevseniz, sizin arkadaşınız dahi olsa, onları dışarıda tutmaya meyil edebilirsiniz. Hani biraz daha içinize kapanarak kendi kararlarınızı düşünmek ya da hayatı sorgulamak adına bunu değerlendirebilirsiniz.  Tabii bunun yanında ulaşımda ve iletişimde de bazı sınırlamalar bugünün enerjisi altında gerçekleşebilir.

Bununla beraber ruh halimize ki bazı iniş çıkışlar, iş yerimizde de ufak çaplı krizlere de neden olabilir. Bu yüzden böyle zamanları evimizde rahatlayarak, sevdiklerimizin yanında rahatlayarak, huzur veren mutluluk veren, bize motivasyon veren kaynaklarımızı kullanarak değerlendirmek en mantıklısı olur. Hayatımıza sorun teşkil eden tüm negatif enerjileri, çözüm odaklı pozitif enerjilerle değiştirmeli ve tartışmalardan uzak durarak, sen ben kavgası yapmak yerine ortak bir düşünce, biz kavramına odaklanmalıyız. Hayatımızda birçok sorun olabilir ama inanın bana çözümleri de yanında. Yeter ki bakmasını, görmesini bilelim eyleme geçme cesaretini gösterelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVGİLİLİK SÖZLEŞMESİ

SU’nun Şifa Gücünden FAYDALANMAYA NiYET Edin.