Öne Çıkan Yayın

BALIK DOLUNAYI VE BURÇLARA ETKİSİ

 


21 Eylül saat 02.56 da 28 derece balıkta bir dolunay yaşayacağız.  Balık başak aksında yaşanacak ve yükseleni aslan bu dolunay, hem merhameti, hem düzeni, hem sağlığı ön plana çıkaracak. An haritasının 3 ve 9 ev aksında gerçekliyor. Bu da demektir ki, hizmet, eğitim, felsefe, hayata dair olan bir şey ön plana çıkacaktır.  Balık enerjisi ile beraber yaratıcılık artacak, mantık daha ikinci planda duracak gibi görünüyor. Buda aslında bizi biraz daha yalnız kalma ihtiyacımızdan ötürü içimize dönüş yaşatacaktır.  Farkındalığımız artacaktır. Hayata bakış açımızda değişiklikler yaşayabiliriz. Daha mistik olaylar yaşayabiliriz mesela.  Tabi birde 28 derecede gerçekleşiyor olması önemli. Buda yaşadığımız ve yaşayacağımız birçok konun geçmişle bağlantılı olarak karşımıza geleceğini gösterir.  Hayattaki alma verme dengesini kurmanın önemi vurgulanacak, hatta yeni ayda başlattığımız konularda yeni gelişmeleri de yaşayabiliriz.  Aslında bir nevi uyanışa giden yolun ayak sesleri bunlar.  Herkesin algı düzeyi farklı olduğu için herkes aynı etkileri yaşamayacaktır. Kimi bazı konularda tap yaparken kimi ne olup bittiğini düşünerek zamanını harcayacaktır.  Yanlış yapılan yorumlar kişileri farklı yollara sürükleyebilir.

Ayrıca yükselende aslan burcu var dedik. Buda öncelikli amacımızın itibar ve güç kazanmak olduğunu gösterir. Sözünü geçiren bir kişilik sergilemek anlamına gelir. Şartların değişmesinden pek hoşlanmayabiliriz. Dost ve arkadaş canlısı olmanın yanında biraz da kibirli, statü düşkünü, ukala ve pohpohlanmaktan hoşlanan bir yapı verecektir.  Peki, bu itibarı ve gücü nerelerde elde etmek isteyeceğiz? Maddi kazançlarımızı, kişilerle kurduğumuz diyalogları, kazanımlarımızı arttırma yönünde güç sergilemek isteyeceğiz.  ASLINDA BEKLENMEYENİ BEKLE MODUNU YAŞAYABİLİRİZ.  Ama bizim gücümüzün üzerinde para alış verişine dikkat etmeniz, fazla borçlanmalardan uzak kalmanız da gerekecek.

Dolunay haritasında Merkür ve Jüpiter üçgeni dikkat çekiyor. Bu güzel bir açı ve etkileri de öyle tabii. Özellikle yurt dışı işi yapan işletmelerin ticari faaliyetlerinde büyüme gözlemlenebilir. Sadece yurt dışı değil, ticaretle uğraşan birçok kişi için geçerli.

Dolunay haritasında Venüs, Uranüs ve Satürn arasında oluşan T kare açı var. Buda, aile, iş ve ilişiklerimizde bazı zorlanmalar olacağını hatırlatır cinsten.  4, 10 ve 6. Evleri etkilediğini göz önüne alırsak, ani iş değişiklikleri, bazı anlaşmalarımızın ihlali ya da sonlandırılması, ani taşınmalar, aile ile ilgili ortaya çıkan ve halledilememiş sorunların sonuçlanması gibi durumlara da hazır olmalıyız. İlişikleri sağlam olmayanlar ya da sağlam olup ta bu aralarda bazı sorunlar yaşayanlarında büyük sınavları olacaktır. Kimisini bitirecek, kimisini sallayacak, kimisinin de ödüllerini verecek cinsten bir dolunayla karşı karşıyayız.  Çünkü tüm jenerasyon gezegenler Retro konumunda. Bu da bize yüzleşmeleri getiriyor. 27 Eylülde de Merkür Retro’ya girecek. Gözümüz aydın.

Aslında bu dolunayın bana göre güzel tarafları çok. Mesela birçok kişi çıktığı yolda sabırla ilerlemenin önemini anlayacak,  hangi alanlarda yanlışları olduğunu fark edip değişik yolların enler olabileceğini sorgulayacak.  Gerçi biraz Neptünyen bir dolunay olduğu için kafalar bir parça karışabilir ama gene de ben yolumdan dönmem, neleri değiştirmeliyim ona bakacağım derseniz ve bunu kendinize hatırlatırsanız her şey yoluna girmeye başlayacaktır.  Aslanın gölge tarafının etkisinde kalanlar biraz kibirli hareket ederek yanlışa sapabilirler. Oysaki bizler balığın bilgeliğini, sezgilerinin gücünü ve ilahi plana güvenmenin önemini kavradığımızda değişimi başlatacağız.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR

12. evinizde yaşayacaksınız sizler bu dolunayı. Bir nevi sizler için ruhsal bir uyanış olacak desem sanırım doğru olur. Burası bilinçaltı, rüyalar, sırlar ve genel ruh sağlığını anlatan bir evdir. Bu nedenle rüyalarınızda vizyoner rüyalar görebilirsiniz. Ne anlama geldiğini doğru kaynaktan almaya özen gösterin derim. Mesela ayın ışığı gizli kalmış birçok konuyu sizin için aydınlatacaktır.  Manevi yön daha ağar basacağı için yardım işlerine merakınız artabilir, hatta siz de manen büyümenizi sağlayacak yardımlar alabilirsiniz.  Ruh sağlığınız sizin için önemli olacaktır ve bu yüzdende spiritüel konulara, şifa ve terapi konularına her zamankinden daha fazla ilgi duyabilirsiniz. Kendi içinizde yalnız kalmak istediğiniz için insanlardan uzaklaştığınız, kendinize daha fazla döndüğünüz zamanlar bu dönem.  Hatta sırlı bir ev dedik ya, işte kendinizde memnun olmadığınız bir alışkanlığınızdan, bağımlılığınızdan kurtulmak içinde bu dolunayda niyetlerde bulunun. Çünkü balık burcu bırakmak, ilahi olanla bütünleşmek anlamına gelir.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR

Sizlerin 11. Evinde gerçekleşen bir dolunay yaşayacaksınız sevgili boğalar.  Buda kariyerden gelecek olan kazançlarınız, hedeflediğiniz her ne varsa, sosyal çevreniz ve arkadaşlıklarınız ışık altında olacak. Yani anlayacağınız hedeferinize bir adım daha yaklaşıyorsunuz sevgili boğalar.  Bu arada değişik organizasyonlar ya da toplantılarda dikkat çekici olabilir sizin için. Mesela üzerinde çalıştığınız bir işiniz, projeniz ya da beklentiniz varsa olumlu geri bildirimler alabilirsiniz.  Bu size para kazancı olaraktan yansıyacaktır.  Bu ruhsal bir uyanışı anlatan dolunay. Bu yüzden bu dönem sizin de yoga, meditasyon gibi spritüal ve mistik konular ilgi alanıza girebilir.  Kariyerden gelen kazançlar evi burası aynı zamanda. Buda demektir ki, işle ilgili konularda azminiz, cesaretiniz, inançlarınız artacaktır. Belki de sizin yaptığınız bazı hatalar vardır. Bunu fark ederek balığın bırakma enerjisinden faydalanarak sizi geriye çeken her ne duygunuz ve davranışınız varsa ondan kurtulmaya niyet edin bu dolunayda. Size güzel dönüşüm var bu anlamda.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER

Sizler bu dolunayı kariyer eviniz olan 10. Evinizde yaşayacaksınız sevgili ikizler. Kariyer ve iş hayatınızı ön palana çıkaracak u dolunay.  Daha fazla görünür hale gelecek, dikkat çekeceksiniz.  Her anlamada birçok üst kademenin ve birçok kişinin dikkatleri sizde olacak.  Bu ev kariyer ve iş evidir. Bu da demektir ki, iş değişikliği yapabilir, başka bir işe başlayabilir, işten çıkabilir, kendi işinizi kurmak için planlar yaparken kendinizi bulabilirsiniz. Çünkü dolunaylar tamamlanmayla ilgi, balık enerjisi ise bırakma ile ilgilidir. Belki de işe körü körüne saplandınız, bir inat ya da çaresizlikten ötürü. Ya da kendinizi göstermek için hiçbir adım atamadınız. Bunun nedenini sizler daha iyi bilirsiniz.  Artık sizi engelleyen hangi duygunuz varsa bu anlamda, onu bırakmaya niyet edin bu dolunay. İşte size bırakmak ve tamamlanmakla ilgili güzel bir fırsat. Aynı zamanda ailenizle ilgili, özellikle de ebeveynlerinizle ilgili önemli tamamlanmalar yaşayabilirsiniz.  Bu nedenle sorumluluklarınızı iyi farkına varın ve ona göre davranmaya özen gösterin.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER

Sizi 9. Evinizde yaşanacak bir dolunay bekliyor sevgili yengeçler.  Hayata bakışınız her şeyden önce değişmeye başlıyor sevgili yengeçler.  Bu zaman kadar bunun böyle olması oldukça zor, dediğiniz ne varsa kolaylaştığını, sizin için artık görünür hale geldiğini fark edebilirsiniz.  Bu manevi anlamda gelişime daha açık bir pozisyona sokacak sizi. Sezgileriniz güçlenecek, daha idealist bulabilirsiniz kendinizi.  Buda hedeflerinize, ilerlemek istediğiniz yolun ne olduğunu daha net anlamanıza yol açacaktır.  Bu da size büyük faydalar sağlayacak.  Eğer hayatınızla ilgili bir belirsizliğiniz varsa, ayın ışığı aydınlatacak ve sizde manevi ve ruhsal büyümeler baş gösterecektir. Özellikle eğitim, hukuksal konular, akademik konular, yapacağınız her türlü iş ve ticaret konularında yaşadığınız belirsizlikler ortadan kalmaya başlayacaktır.  Burası seyahat evi de olduğu için aklınızda olan ve planlarınızda arkaya attığınız yollarda önünüzde belirebilir. Sizi hayatta ne geri tutuyor?  Yapmak istediklerinizi yapmanıza engel olan nedir? Bulun, balığın bırakma enerjisi ile birlikte bu durumdan bu dolunayda kurtulmaya niyet edin.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR

Sizlerin 8. Evinde etkili olacak dolunay. Yani ortak kazançlarınız, yatırımlar, ödemeler, vergi, prim, nafaka hayata dair yeni beceriler kazandığınız evi temsil ediyor.  Aslında biraz zihinsel dağınıklık yaşama ihtimaliniz var bu alanda.  Sizi oldukça farklı bir bakış açısı ile ortak kazançlarınızı değerlendirmeye yönlendirecek bu dolunay enerjisi.  Mesela paraya, kazanımlarınıza olan fikirleriniz değişime uğrayabilir. Nerelerde hata yaptığınızı, neden kazançlarınızın arzuladığınız şekilde gerçekleşmediğini sorgulayabilir, hatta bu konu ile ilgili evet bu bu konularda yanlış yaptım diyorsanız bırakma enerjisini bu alanda kullanmanızı tavsiye ederim.  Çünkü bir tamamlanma yaşanacak sizin bu konularınızla ilgili. Belki de aklınıza çok dâhiyane fikirler gelecek ve bundan para kazanabileceksiniz.  Ama işin önünü ardını iyice hesaplamadan atılım yapmamalısınız. Zihinsel dağınıklık olabileceği için kandırılmalara da açık olabilirisiniz. Aynı zamanda ameliyatlar da bu evden sorulur. Belki de ameliyat ile ilgili gündem oluşabilir.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR

Sizlerin 7. Evi etkilenecek. Buda demektir ki ilişkileriniz mercek altında. Ortaklıklarınız, sözleşmeleriniz, anlaşmalarınız, eşinizin ailesi ile ilgili olan konular yaşamınızın odağı olacaktır.  Balık başak aksında olduğu için sizi oldukça etkileyecek ve güçlü etkiler verecektir. Mesela ilişkileriniz boyut atlayabilir bu dönemde. Evlilik kararı alabileceğiniz gibi, sorunlu ilişkilerinizi bitirme kararı da olabilir bu. Yeni ortaklık teklifleri, yeni sözleşmeler gündeminize gelebilir. İlişkiler bazında oldukça etkili olacağı için kaderinizi değiştirecek kararlar almadan önce iyice düşünmenizi tavsiye ederim.  Çünkü bazı insanların sözlerinde durmadıklarını, sizi oyalamak için bazı hamleler yaptığını da fark edebilirsiniz.  Ama bu sizin ruhsal uyanışınıza vesile olacak gibi. Çünkü 28 derece de gerçekleşen bu dolunay geçmişle bağlantılı olduğu için eski düşünce ve yargı mekanizmanızı değiştirebilir. Bu yüzden size tavsiyem, geçmişte ilişkilerinizle ilgili nerede hatalı olduğunuzu, ya da eksiklerinizin olduğunu düşünüyorsanız ve bunu değiştirmek istiyorsanız bu dolunay serbest bırakmaya niyet edin bu davranış kalıbınızı. Hatta belki de bunu dış görünüşünüzü değiştirmek olarak bile başlayabilirsiniz.  Kısacası ilişikliler anlamında farkındalığınız artarken, bu güne kadar gizli kalmış bu alandaki konularda netleşecektir.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER

Sizlerin 6. Evi etkileniyor bu dolunaydan. Yani çalışma hayatınız, iş koşullarınız, günlük alışkanlıklarınız, iş arkadaşlarınız gibi alanlarınızdaki olaylar daha görünür hale gelecek ve sizin gündeminizi oluşturacaktır.  Eğer bir iş başvurusu yaptıysanız büyük ihtimalle netleşecektir.  İş ortamınızda da değişime gidilebilir.  Ortada bazı sorunlar varsa bunun nedenini bulmakta neptünyen etkiden dolayı kolay olamayabilir.  Belki de iş ile ilgili olarak iş gezisine çıkabilir ya da evinizi işinizle ilgili farklı bir yere taşıyabilirsiniz. Burası aynı zamanda sağlık evidir. Bu nedenle sağlığınıza biraz daha ihtimam göstermeniz iyi olacaktır.  Hatta kurtulmak istediğiniz bir durum varsa sağlığınızı etkileyen, işte tam zamanı. Harekete geçin ve adım atın derim.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER

Sizlerin 5 evi etkileniyor sevgili akrepler. Yani aşk, çocuklar ve yaratıcılığınız bu etkileri alacak konu başlıklarınız.  Aşk hayatınız balığın ve Venüs’ün verdiği etki ile melankolik bir halle daha da romantik bir hale gelebilir.  Hiç beklemediğiniz hamleleri sizde yapabilirsiniz, size de yapılabilir.  Bu sizin ayağınızı biraz yerden kesebilir.  Ayrıca çocuklarınızla ilgili gelişmelerde olabilir. Ama yaratıcılığınızın artacağı bu süreçte, tüm sorunlarınıza farklı çözümler ve yollarda bulabilirsiniz.  Özellikle yaratıcılık gerektiren bir iş yapıyorsanız oldukça şanslı olduğunuzu bilin. Bu size neşe, keyif ve mutluluk olarak yansıyacaktır. Buda kazançlarınızı etkileyeceği için güzel kazançlarınızda kapıda desek sanırım doğru olur. Sizin geçmişten getirdiğiniz aşka inanış şekliniz değişeceği için bu konu ile ilgili artık bu duyguya ya da düşünce yapısına hiç ihtiyacım yok diyorsanız bu dolunayda onu serbest bırakın gitsin.  Ayrıca yatırımlarda şanslı olabilirsiniz. Ama büyük riskler almayın gene de.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR

Sizler 4. Evinizden etki alacaksınız sevgili yaylar.  Bu sizin ev konuları, ailenizle ilgili bazı kafa karışıklığına sebep olacak olsa da, evlenme, ev kurma, ev almayı düşünenlerin ya da satmayı düşünenlerinde karlı çıkmalarına da vesile olabilecek tarzda. Özellikle 28 derece gibi önemli bir konumda güneşiniz ve yükseleniniz varsa.  Aile, yuva gibi temalar sizin gündeminizde odağınızda olacaktır.  Tabi belki işinizi eve taşımak, evden idare etmekte bu dönemde arzularınızın içinde yer alabilir.  4. Ev köklerle ilgilidir ve sizin merak ettiğiniz geçmiş yaşamlarla ilgili bazı bilgilerde ayağınıza kadar gelebilir. Annenizle alakalı bazı sorunlarınızı çözümlemenin de yollarını bulabilirsiniz. Çünkü sezgi ve yaratıcılıkta yükselme var. Eğer keşke dediğiniz bazı konularınız varsa, annenizle veya ailenizle ilgili, şimdiki aklım olsaydı bu şekilde davranırdım dediğiniz şeyler işte şimdi bu davranış ve düşünce kalıbınızı balık enerjisi ile serbest bırakın gitsin. Ruhsal büyüme serbest bıraktıklarınızla beraber size gelecektir.  İç dünyanızda olup bitenleri bu dolunayda çok daha iyi algılayabileceksiniz. Bundan yararlanın.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR

Sizler 3. Evinizden bu etkiyi alacaksınız. İletişimin her türü, eğitim, seyahat, reklam, pazarlama, sosyal medya alanlarınız hareketlenecek ve odağınızı oluşturacaktır.  Sezgileriniz oldukça güçlenecek ve buda sizin farkındalık kazanmanızda oldukça etkili olacak gibi duruyor.  Spritüal konular he zamankinden daha çok ilginizi çekebilir. Ticaretle uğraşanların faaliyetleri hız kazanacak bunu baştan belirtelim.  Eğitim hayatına başlamak, yarım bıraktığını tamamlamak adına adım atmış olanlarında yüzleri gülecektir.  Oldukça ilginç bilgiler, bilmediğiniz sırlı konular önünüze gelebilir.  Bilgi akışı olacağı kesin. Bunu özellikle iş hayatınıza yansıtabilirseniz,( yani işinizle ilgili aklınıza gelen dâhiyane fikirleri yaratıcılığınızla birleştirerek uygulamaya koymak gibi) oldukça verimli olacaktır. Yakın arkadaşlarınız, kardeş, kuzen gibi kişilerle de sorunlarınızı çözmenin zamanı geldiğini fark edebilirsiniz. Hele kardeşlerinizle aranızda aslında bu şekilde davranabilirdim ama hiç benlik değil diyorsanız işte o davranışınızı serbest bırakmaya niyet edin bu dolunay.  Daha gerçekçi olaylara bakmayı deneyin. Farkındalığınız bu alanlarda yükselecektir.  Ayrıca sosyal medya aracılığı ile kafanız karışarak dolandırılmaya karşıda dikkatli olunması gerekir.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR

Sizlerin 2. Evi etkileniyor sevgili kovalar. Para konuları, öz güven, öz değer konuları gündeminiz olacak.  Bu dönem hiç olmadığınız kadar kendinize güvenerek bazı işlere atılım yapabilirsiniz.  Bu durum eğer parasal konu ile ilgili hedefiniz varsa, ulaşabilme şansınızda yüksek demektir.  İşlerinizi büyütmek adına aklınıza fikirler gelirse takip etmeniz gerekecek.  Sizler özellikle para kazanma yönteminizle ilgili önemli farkındalıkların eşiğindesiniz. Belki de eskiden olsa yapmam dediğiniz adımlar sizi bekliyor. Bu iş bana göre değil, ya da tarzım bu şekilde davranmak değil diyorsanız bir kere daha düşünmenizi tavsiye ederim. Çünkü ruhsal uyanışı bu dolunay sizin için tetikleyecek.  İdealist olmanın zamanı sizin için.  Para kazanmak adına yaratıcılığınızı kullanın ve bakalım elinizden neler geliyor.  Eğer ben çalışıyorum diyorsanız belki de terfi ya da zam alabilirsiniz.  Mistik konualrda çalışmak size bu dönem çok iyi gelecektir.  Farkındalığınız fark katacaktır.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR

Bu dolunayın başkahramanı sizsiniz sevgili balıklar. Kendiniz, çevreniz, ilişkileriniz genel sağlık durumunuz hepsi odağınız olacaktır.  Bu dolunay sizi iki kat daha fazla hassas, duygusal ve sezgisel yapacaktır.  Bu nedenle, ruhsal uyanışı her yerden alabilirsiniz. Rüyalarınız, okuduğunuz bir cümle, duyduğunuz bir söz sizde farkındalığa varacak etkiler yaratacaktır.  Yaratıcılık gerektiren bir işle uğraşıyorsanız, bilin ki en çok konuşulan kişi olacaksınız. Özellikle kendinizle ilgili neleri değiştirmek isterdiniz? Bu zamana kadar kendinizle ilgili olduğu için hangi fırsatları kaçırdınız? Fiziksel özelliğinizde ne değişikliği yapmak isterdiniz? Geçmişten getirdiğiniz, sizi geride tutan belki de atalet duygunuz var. Bunları fark edin ve bu dolunayda sizi engelleyen her ne ise onun enerjisini serbest bırakın ve kurtulun. Çünkü ayağınız yere sağlam basarak bir şeyleri değiştirmek için adım attıysanız bunların ödüllerini alacaksınız. Sakinliğinizi koruyarak, sezgilerinize kulak verip,  işle ilgili adımlar atabilirsiniz.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVGİLİLİK SÖZLEŞMESİ

SU’nun Şifa Gücünden FAYDALANMAYA NiYET Edin.