Öne Çıkan Yayın

 

BAŞAK YENİ AYI VE BURÇLARA ETKİSİ


Bardağın dolu tarafını yaşama zamanı!!!!

7 Eylül saat 03.52 de Başak burcunun 14°38’  derecesinde yeniay meydana gelecek. yeniaya başak burcu ev sahipliği yapacak. Başak mükemmeliyetçi, organize etmeyi seven, titiz ama kendine göre titizlik anlayışı olan, biraz takıntılı, çalışkan, biraz gergin, bir tanımı vardır. Yeniay haritasında su elementi oldukça az görünüyor. Buda duygularımızı tanımakta, adını koymakta zorlanmayı işaret eder. Duygusal güven eksikleri olabilir anlamına geliyor. Biraz depresif, biraz melankolik bir ruh halini tanımlar. Toprak elementi de fazla olduğu içinde bu da bizi tutumlu olamaya yönlendirecektir. Duygularımızı bile tutmak olabilir. Yani empati kurmak, güven telkin etmek kolay olamayabilir. Yeniliklere çok açık olmayabiliriz. Yükselende aslan Aslan burcu var. Kendini göstermeyi, sahnede olmayı, liderlik etmeyi seven bir burçtur. Gölge tarafı ise, alkış alamayacağını, kendini gösteremeyeceğini düşünürse kendini pasifize edebilir. Bu yeniayda mars ve Uranüs’ün olumlu açıları ile beraber her şeye yeniden başlamak, aklımızdakini gerçekleştirmek, yeni atılımlar yapmak gerçekleşebilir. Birçoğumuz kendi potansiyellerimizin farkına varabiliriz. İlerlemek için neye ihtiyacımız olduğunu fark ettiğimiz zamanlara giriyoruz. Artık köklü ve gereklilik olan değişiklikleri yapma zamanı. Güçlü bir dolunay yaşayacağız. Hatta kurmuş olduğunuz bir düzen varsa, buralarda bile ne tarz değişiklikler yapmanız gerektiğini gözünüze sokabilir. İşlerimizi daha pratik ve kolay yollardan yapmanın formüllerini keşfedebiliriz. Değişken bir burçta gerçekleşene bu yeniay, düşüncelerimizde bile değişkenliğe neden olacaktır. Sabit fikirliyim ben diyenler bile düşüncelerindeki değişimi fark edebilirler. Zaten artık kova çağına girmiş olmamızdan ötürü, teknoloji daha fazla gündemimizde olacaktır.

Her şeyden önce yeniay 2. Evde gerçekleşiyor. Yani maddi ve manevi değerlerimiz ön planda diyebiliriz. Bu da demektir ki, parasal konular, finansal değerlendirmeler hızlanacaktır. Özellikle ödemelerle ilgili olan konular ön plana çıkarken bunların çözüm yolları da karşımızda duracaktır. Bir şeylere köklü çözümler üretilebilir. Artık hayatımızda bitmesi gerekenler varsa bunlar şekil ve boyut farkıyla değişmeye başlayacaktır. Yani yapmanız gereken radikal ne gibi değişimler vardı ama yapamadınız? İşte bunları yapmanızı cesaretlendirecek değişimler kapıda. Etkisine 1 Eylül itibarı ile girdik zaten. Ve Eylülün 2.yarısına kadarda etkisi devam edecek.  Artık neleri kaybettim, hangi fırsatları kaçırdım diye dövünmek yerine, ne tarz hatalar yaptıysanız derslerinizi yanınıza alarak ilerleme zamanı artık. Gereksiz yükler almayın artık. Sadece yapmanız gerekene odaklanın, gerekirsede bilen deneyimli, konunun uzmanı olan kişilerden destek ve yardım alın. İşin en güzel tarafı, hatta beni en çok heyecanlandıran konu ne biliyor musunuz? Bu zamanlarda başlattığınız, geliştirmek için elinizden gelenin en iyisini yaptığınız, artık hayata farklı ve olumlu gözlerle bakmaya başladığınız hangi konular varsa, 4 Aralıkta meydana gelecek olan ve bu yılın son tutulmasını yaşayacağımız yay yeniayı ve güneş tutulması ile beraber neticelenmeye, iyice belirginleşmeye ve sizi iyi ki buna kalkışmışım dedirtecek bir dönem olması.

Bu dönemde beklenmeyeni bekleyin. Para kazanımları olsun, manevi gelişmeler olsun oldukça ön planda. Hatta uğradığınız bazı haksızlıklar varsa, bunlarda size olumlu yansımalar yapacaktır. Hak eden hakkını alacak. Tabi bunun yanında sorunlar yaşadığınız ilişkilerde, davalarda da, ailevi konularda sonlar yakın. Ya herru ya merru diyeceğiz. Ama son noktayı koymanın cesaretini de bulacağız.

Ayrıca yeniay ve dolunaylarda yapılması güzel olan bir enerji çalışmasından sizlere bahsetmek istiyorum. Palo Santo tütsünü duyanlarınız vardır. Duymayanlar için diyebilirim ki, Santo tütsüsü,  yatıştırıcı, iyileştirici ve arındırıcı etkisi ile yenilenmenizi sağlayacaktır. Alanınızdaki negatif enerjiyi temizleyerek sizin daha sağlıklı düşünmenizi de kolaylaştıracaktır. Bu çalışmayı yapabilmem için kızım bu yeniayda bana bu tütsünün setini almış. Palo santo ağacı özellikle Güney Amerika’da çok eski zamanlardan bu yana şifa özellikleri nedeniyle kullanılmaktadır. Aynı zamanda ruhsal gelişim açısından da oldukça önemli bir ağaç. Çünkü barındırdığı limon ve odunsu kokular sayesinde koku duyusunu harekete geçirerek, algı açıcı olarak işlev görmektedir. Özellikle meditasyonda odaklanmayı sağlamak açısından önemli bir ağaç tütsü çeşidi olarak görülmektedir. Balmumu mumu ise, Arıların kovanda kalan peteklerinden elde edilen bir mum. Ve işin en güzel tarafı ise, hiçbir kimyasal içermiyor. Üstelik yakıldığında ortamın havasını nemlendiriyor ve yumuşatıyor. Havayı temizleme özelliği zaten harika. Birde bu mumlar üretilirken parafin, paraben gibi kimyasallar kullanılmıyor. Bunu sadece ritüellerde değil, hayatımızın her zaman her alanında da kullanabiliyor olmamız daha güzel. Tütsülerinizi yakarken, ritüellerinizde kullanabileceğiniz gibi hayatınızın her anında tüketebilirsiniz. Palo tütsüsünü 30 saniye boyunca yakın. Ateş yandıktan sonra mum üfler gibi üfleyin. Üflediğinizde söndüğü zaman çıkan o dumanda çam ve nane kokusu yayılacaktır. Kendinizi eşsiz bir yerdeymiş gibi hissedebilirsiniz. Söndükten sonra 2 dk daha tütmeye devam ediyor.  Ruhunuzun rahatladığını hissedeceğinizden eminim. Önce niyetinizi söyleyin, ona odaklanın ve sonrasında balmumu mumunu ve palo Santo tütsüsünü yakın. Bunu niyet çalışmalarınızda, yaratıcı işler yapmanız gerekiyor ve tıkandığınızı düşündüğünüz zamanlarda, yeni bir ev ve araba aldığınızda, üzerinizde ağırlık hissettiğiniz zamanlarda ve tabii yeniay ve dolunay gibi ritüellerinizi yaparken yardımcı kuvvet olaraktan kullanabilirsiniz. Mesela dün oğlum kendine yeni bir iş kurdu, arabasını aldı ve biz bu gün onun arabasında ve üzerinde bu tütsü ve enerji temizliği çalışmasını yapacağız.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ BURCU:

Bu yeniay 6. Eviniz etkilenecek. İş, iş koşullarınız, çalışma hayatınız oldukça aktif olacaktır. İş değiştirmiş ya da değiştirmeyi düşünenler içinde uygun ortamlar olacaktır. Bazı yeni gelişmelere bu anlamda gebesiniz. Parasal konulara daha radikal çözümler üretmenizi isteyecek gökyüzü sizden. Hatat belki yeni projelere bile başlayabilirsiniz. Özellikle epey zamandır hayatınıza yeni rutinler katmak istiyor ama yapamadıysanız size harika fırsatlar sunulacaktır.  Bunun yanında sağlığınızla ilgili sıkıntılarınız varsa çözüm yolları bulmak, iyileşmek adına güzel adımlar atabilirsiniz.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA BURCU:

Sizin 5. Eviniz etkilenecek sevgili boğalar. Bu da demektir ki, aşk hayatınız hareketlenecek. Sevdiğiniz kişi ile güzel planlar yapabilir, evlenmemiş olanlar için ileriye dönük kararlar alınabilir. Çocuklarınızla ilgili yaşadığınız bazı sorunlar varsa radikal çözümlerde size sunulacaktır. Her şeyden önce yaratıcılığınızın arttığı, bununla beraber şans oyunlarında, borsa gibi durumlarda şanslı olduğunuz bir dönem. Kendinizde ne gibi değişiklikler hep istediniz ama yapamadınız? İmajınızda, giyim tarzınızda, kendinizi ifade etme biçiminizde. Artık büyük bir itici güç hissedecek ve bu zamana kadar kendinizi yenileme konusunda zayıf kaldığınız alanlarınızı güçlendireceksiniz. Hobilerinizden para kazanma konularınızda hareketlenecektir kendinizi yenileyip, öz güveninizi oturttukça.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER BURCU:

Sizin 4. eviniz etkilenecek sevgili ikizler. Ebeveyn konuları olsun, mal mülk alım satımları olsun hareketli bir döneme giriyorsunuz. İsteyip yapamadığınız ne var? Özellikle ailevi konularla ilgili. Şimdi kolları sıvayın ve neleri düzeltebilirsiniz, neleri onarabilirsiniz, hangi konularda yeni başlangıçlarınız var düşünüp, harekete geçin. Belki de aklınızda bir ev alım ya da satımı vardır. Ertelemeyin. Güzel birkaç hafta sizi bekliyor. Ayrıca iç dünyanızda olup bitenler rüyalarınızla mesaj olarak size gelebilir. Rehber rüyalar olacaktır. Artık silkelenin ve bilinçaltınızdaki yanlış kayıtları bu dönem düzeltin.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ BURCU:

Siz 3. Evinizden bu etkiyi alacaksınız. Hatta yarım kalmış eğitimleriniz varsa başlama kararı alabilir, başlattığınız eğitim konularını çok hızlı tamamlayabilirsiniz. Kardeşlerinizle, yakın arkadaşlarınızla geçireceğiniz güzel zamanların tadını çıkartın derim. Ayrıca her an yeni bir iş başlangıcı yapabileceğiniz gibi, güzel bir teklifle de karşılaşabilirsiniz. İletişim şekliniz değişecektir muhtemelen. Özellikle bugüne kadar iletişimsel yaşadığınız sıkıntılar varsa, nedenleri üzerine kısa düşünün ve hemen düzeltip olumlu olan tarafı ile eyleme geçin. Bu sizin özellikle ikili ilişkilerde, ortaklığınızda tıkanıklığınız varsa çözülmesine de yarar sağlayacaktır. Hedeflerinizle kariyerinizle alakalı ani değişimler sizi bekliyor. Bunlar olumlu geri dönüşler sağlayacaktır sizlere.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN BURCU:

Sizler 2. Evinizde bu etkiyi yaşayacaksınız sevgili aslanlar. Yani parasal konular ve öz güven konuları gündeminizi oluşturacaktır. Büyük ihtimalle ya para kazanma şekliniz değişecek ya da ek gelir kazançlarınızda artış olacaktı. Ayrıca bu dönem öz güveniniz ve hayata karşı duruşunuzla ilgili de kazançlarınız söz konusu olabilir. Belki de uzun zamandır para beklentiniz vardı ve artık iyice umudunuzu kaybettiniz. İşte bu parada elinize geçebilir. Aslında uzun zamandır aklında iş fikri olup ta cesaret edemediğiniz konularda sizi teşvik ve güç verecek bir yeni ayla karşı karşıyasınız sevgili aslanlar. Ama dikkat edin ki, para kazanmak için adım atarken bir yandan da fazlaca harcama isteğiniz olabilir. Bu dengeyi kurarsanız siz kazançlı çıkarsınız.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK BURCU:

Yeniayın başkahramanısınız sevgili başaklar. Bu yeniay üzerinize öyle bir doğacak ki, bugüne kadar yapmak isteyip te yapamadığınız her şeyi yapma cesareti verecek.  Eğer ben korkarım aman yapamam diyorsanız evren sizin adınıza bunu gerçekleştirmeniz için zorlayacaktır. Bu sefer işler daha zor olabilir. Bu nedenle kontrolü elinize alın ve kolları sıvayın derim bir yükselen başak kadını olarak. Mükemmelliğin peşinde koşan sizler evrende her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu yeniden hatırlayın. Anda kalın. Hayat size zaten hediye vermek için hazır. Sadece bu hediyeyi kabul etmeniz için farkındalığınızı geliştirin. Özellikle yabancılarla iş yapanlar, eğitim hayatı olanlar ya da akademik konuda çalışanlar için sürpriz gelişmeler olabilir. Hayat felsefeniz değişiyor sevgili başaklar. Belki yapacağınız bir seyahat, belki de uzaktan tanıdığınız biri sizin bakış açınızı değiştirecek olabilir.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ BURCU:

Sizlerin 12. Evi hareketlenecek sevgili teraziler.  Artık hayatınızda bir çok şey değişecektir. Sizden saklanmış bazı gerçeklerle yüzleşebilirsiniz. Özelliklede bilmediğiniz ya da ummadığınız yerlerden bazı destekler alabilir, gelen haberlere şaşırabilirsiniz. Tabi burası bilinçaltının evi olduğu için hareketlenecek alanınızda biraz burası olacaktır. Bazı konularda endişeleriniz, korkularınız, evhamlarınızla yüzleşmeleriniz de var. Özelliklede ortak kazançlarınız ya da ödemelerinizle ilgili ise bunlar radikal çözümler hesaplaşmalarınızın ardından size ikram olarak sunulabilir. Daha rahat ödem planları hazırlayabilir, hiç ummadığınız yerden para akışınız olabilir. Sağlığınıza da ekstra özen göstermenizi tavsiye ederim.

AKREP VE YÜKSELEN AKREP BURCU:

 Sizlerin 11. Evi hareketleniyor. Artık hedeflerinize ulaşmak daha da kolay olabilir. Hayallerinize odaklanın. Gerçekçi hedefler belirleyin. Belki de hedefiniz bellidir ama bu güne kadar cesaret edemediniz. İşte şimdi çanlar sizin için çalıyor. Kariyerinizden elinize geçecek güzel paralarınız var ufukta. Bununla beraber sosyal çevrenizin hareketlenmesi, abzı yeni, sizi ileriye taşıyacak arkadaşlıklar edinmeniz, sizi yoran ve hep negatifte tutan kişileri de hayatınızdan çıkartacağınız bir zaman dilimi. Bazı dernek ya da grup faaliyetlerinden de güzel kazançlar elde edebilirsiniz. İkili ilişkileriniz oldukça güzelleşmeye, aşkta level atlamaya başlayacaksınız. Çünkü aşka bakış açınız bu yeni ayla beraber radikal bir şekilde değişecektir. Hatta ortaklı çalışmalarınızda bazı değişimlere gidebilirsiniz.

YAY VE YÜKSELEN YAY BURCU:

 Sizin 10. eviniz etkilenecek. Bu da demektir ki, çalışma hayatınızda daha göze geleceksiniz. Sizin için güzel gelişmeler olabilir. Terfi alabilirsiniz, iş değiştirebilirsiniz, çalıştığınız ortamda görev yeriniz değişebilir. Büyük ihtimalle yeni projeleriniz kapıda. Sadece cesaretinizi toplayarak adım atmanız gerekecek. Değişim bu yeni ayda sizi oldukça etkileyecek. Belki bazı iş arkadaşlarınızla yollarınızı da ayırabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili yapmak isteyip yapamadığınız birçok konu gündeme gelebilir. Hatta sizi ileriye taşıyacak günlük alışkanlıklarınızda radikal değişimler kapıda. Bazılarınız yeni teklifler alacaktır. Hatta bunlar ilişkilerine yönelik dahi olabilir. Bir çok yay evlilik teklifi ile karşılaşabilir.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK BURCU:

Sizler 9. Evinizden etki alacaksınız sevgili oğlaklar. Özellikle yurt dışı bağlantılı çalışanlar kişiler sürprizlere açık olsun derim. Ayrıca inançlarınızda değişimler yaşayacaksınızdır. Hayata bakışınız olsun, hayat felsefeniz olsun, neden daha önce bu şekilde bakmadım ki olaylara diyebilirsiniz.  Her şey olup biterken anlamanız gereken şey, bizler bu dünyada oyuncuyuz ve bazen bazı şeyler bizim istediğimiz gibi gelişmez. Her şeyi kontrol edemeyiz. Bazen gelişine yaşamak gerekir. İşte bunu anladığınız zamanlar geliyor. Özelliklede yaratıcı çalışmalar yapanlar için harika fikirler aklınıza gelebilir. Bununla beraber çocuklarınızla, sevgilinizle ilgili yaşadığınız sorunlarınız varsa geçmişten bu güne, işte bunlardan çözümlenmek için sizin bakış açınızı değiştirmenizi bekliyor olacak. Değişime direnmeyin sevgili oğlaklar. Çünkü bu değişim maalesef kaçınılmaz olacak. Sadece zevk alamaya çalışın ve siz direnmeyin ki canınız yanmasın. Tabii bunun yanında yurt dışı planlarınız, eğitimle ilgili konular, ticari konularda gelişmeler önünüze gelebilir.  

KOVA VE YÜKSELEN KOVA BURCU:

Sizlerin 8. Evi etkilenecek. Ortak kazançlarınızda, eşinizin gelirinde artışlar sizi keyiflendirebilir. Tabii burası aynı zamanda ödemelerle de ilgili bir ev olduğu için borçlarınız varsa sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ödemelerde kolaylıklar sağlanabilir ya da sizler ödeme konusunda daha radikal çözümler bulabilirsiniz. Vergi, prim nafaka gibi konularda güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Belki de uzun zamandır nafaka almayı ya da bağlatmayı, hukuksal konularınızı halletmeyi, hastalıklarınızla ilgili çözüm yolları arayışındaydınız. Tüm bunlar ve benzeri konular sürekli aklınızdaydı ve neler, nasıl yaparım hallederim diye düşünüyordunuz. İşte bu dönem işleriniz daha da hızlanabilir.  Karşınıza başkalarının parasını yönetme şansı bile gelebilir. Kısacası, ortaklı işlerden yana oldukça şanslısınız diyebilirim. Tabii bunların yanında ailenizle ilgili çözmeniz gereken konularınızda çözümler size sunulacaktır. Kolaylıkla halledebilirsiniz. Alım satım, ev tadilatı ya da ebeveynlerle ilgili radikal çözümlerinizde var.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR

Sizler 7.evden bu etkiyi alacaksınız. Bu da demektir ki, evliliğiniz, ortaklaşa yaptığınız çalışmalarınız, anlaşmalar, görüşmeler aşk meşk konuları gündemimiz olacak. Sevgiliniz varsa ve mutluysanız ileriye dönük kararlar almak isterken, mutsuz evliliği olanlar içinde cesaretle bitirme kararı alabilirler. Her durumda gelişmeler söz konusu. Bunun yanında ortaklı iş yapan ya da ortaklık kurmayı düşünenler içinde, sürpriz değişimler kapıda diyebiliriz. Yeni anlaşmalara imza atabilir, özellikle bunun için seyahate çıkabilirsiniz. Kardeşlerinizle ya da akrabalarınızla sorun yaşıyorsanız ya da yaşadıysanız da bunlarda artık sizin için sorun olmaktan çıkacak radikal bir çözümle son noktayı koyacaksınızdır. Kendinizden ziyade karşı tarafı daha fazla düşüneceğiniz bir dönem giriyorsunuz. Bu güzel bir durum gibi görünse de size bazı zorluklar da çıkarabilir. Ama özellikle iletişim becerilerinizde ki değişim ve tarzınızla bunda üstesinden geleceksinizdir.

Sevgilerimle..

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVGİLİLİK SÖZLEŞMESİ

SU’nun Şifa Gücünden FAYDALANMAYA NiYET Edin.