Öne Çıkan Yayın

AY TUTULMASI VE BURÇLARA ETKİSİ

 




YAY BURCUNDA DOLUNAY

26 Mayıs'ta 5 derece yay burcunda Dolunay meydana gelecek. Bu aslında yılın ilk Ay tutulması olacak. Ay tutulmaları sonlanmalarla ilgilidir, zorlayıcı ve sert geçerler. Yani biraz stresli zamanları gösterir. Yeni ayda başlanan herhangi bir işin, duygunun, durumun dolunaylarda sonlanması, neticelenmesi yaşanır genellikle. Aslında Dolunay Eril ve dişil iki enerjinin karşı karşıya gelerek zıtlaşması anlamına gelir. Bir nevi kimliğimizle duygularımız arasında kaldığımız zamanlardır. Ay doğum haritalarınızda hangi eve düşüyorsa, o ev konuları biraz daha gündemimiz olarak, dikkat etmemiz gerektiğini vurgular. Çünkü tutulmalar Kuzey ve Güney düğümlerle çok alakalıdır. Biliyor musunuz ki düğümler kadersel olayları anlatır. Hayatımızdaki önemli olaylar evlenmek, boşanmak, doğum, ölüm gibi olaylar genellikle tutulmalarla beraber olur. Mesela ben 14 Mart 1969 doğumluyum ve benim doğumumdan 4 gün sonra yaşanan bir güneş tutulması olmuş. 8 Mart'ta Ayrılık yaşadığın zaman 29 Mart'ta Koç burcunda bir güneş tutulması olmuş. Kızım 10 Eylül dünyaya geldiğinde o tarihte 23 Eylül’de Başak burcunda bir tutulma yaşandı. Oğlum dünyaya gelmeden 3 ay  sonrasında yaşanılan 2 tutulma arasında dünyaya geldi. Babamın 1997'de 9 Mart'ta yaşanan tutulmanın akabinde 1 ay sonrasında kaybettik. Yani Ay ya da Güneş tutulmalarının öncesinde ve sonrasında yaşananlar kadersel süreçlerimizi temsil eder.

Yay burcundaki ay tutulması, bir şeylere yeniden başlamayı, yeni başlangıçlar yapmayı, özellikle bu başlangıçları, Yabancılarla, yabancı ülkelerle, inançlarla, eğitim, hukuk, hayata bakış konularında anlatmaya çalışacak. Bu dönem hayatınıza hangi yenilikleri yapmak istiyorsanız lütfen başlangıç yapın. Varsa bağımlılıklarımız, bunlardan arınmak için de niyet edin. Değişken bir burçta gerçekleşiyor olması ise, artık dengelerin değişeceğini de bir göstergesi olabilir. Hani böyle işini her ne olursa olsun bir şekilde düzenbazlıkla yolunda götürmeye çalışan insanlar artık bunları yapamadıklarını, küçük insanların ise yavaş yavaş büyümeye başladıklarını görebiliriz.

3_9 ev aklında yaşanacak olan bu Tutulma,  adalet anlayışına, insan haklarına yeni bakış açıları kazanmamızı sağlayabilir. Dinle ilgili konular ve din adamları gündem oluşturabilirler. Eğitim, öğretim hayatımızı, akademik konularda konuşulacak ve değişecek gündemler olabilir. Tutulma 2 uç duyguyu tetikleyecektir. Yani bütün duyguları ya dipte ya tavanda yaşayabiliriz. Ayın temsil ettiği konular kadınlar ve çocuklardır. Bu da demektir ki bu dönem Kadın hakları ve çocuklarla ilgili konular fazla gündemde olacak. Ayrıca eğitim vermek isteyenler, kitap yazmak isteyenler, Basın Yayıncılık işi ile uğraşanlar bu dönemi etkin bir şekilde kullanabilirler. Gerçi iletişim her ne kadar güçlenecek olsa da biraz sertleşebilir bu dönemde.

Koç Burcu


Ay tutulması 9 evinizde etkili olacak sevgili koçlar. Yani yabancılar, dış ticaret, Yabancı ülkeler, Hukuksal konular, inanç, Akademik Çalışmalar, eğitim Öğretim, Hayata bakış ve felsefi Yaklaşımlar konusunda sizi etkileyecek. Yani bu konularla alakalı çalışmalarınız, beklentileriniz ya da aklınızda bazı düşünceleriniz varsa, yeni adımlar atabilir, bundan da kazanç sağlayabilirsiniz. Tabii her zaman söylediğim gibi, kimsenin üzerine basmadan, doğru ve dürüst bir şekilde bunları yaparsanız. Bu arada hangi bağımlılıklarımız var, sizi engelleyen hangi duygu durumları ya da kişiler hayatınızdaysa onları hayatınızdan uzaklaştırmanın bir yolunu bulun. Tabii bu arada inançlarınızdaki değişimde tetiklenebileceği için, eski ile yeni arasındaki gelgitlere dikkat etmelisiniz. Yani eski davranış kalıbınızla yeni davranış ve düşünce yapınız arasında bocalama ihtimaliniz olabilir. Bu gelgitler sizin İçinizde güvensizlik oluşturabilir buna dikkat edin. Aslında bunun etkilerini şimdiden girdiniz ve bundan sonraki 5, 6 aylık süreç Değişim süreciniz olacaktır. Hiçbir şey için acele etmeden, sakin karar alır ve eski bağımlılıklarımızdan ve yanlış davranış kalıplarınızdan kurtulur, yeniye yer açarsanız saydığımız konular sizin parlamanızı sağlayacaktır.

Boğa Burcu


Bu tutulmayı 8. evinize yaşayacaksınız sevgili boğalar. Yani vergi, miras, nafaka, prim, hukuksal konular, hayata yeniden doğma, sağlık, ameliyatla ilgili durumlar gündemimizi oluşturacaktır. Özellikle ortak gelirlerimizi ilgilendiren konularda yeni atılımlar yapabilir yeni düzenlemelere girebilir, bununla beraber bozulmuş olan bazı düzeni yeniden kurmuş olabilirsiniz. 8.ev daha çok Para konularını ilgilendiren bir ev olduğu için deneyimleriniz, sınavlarınız ve tamamlanmalarınız da, para kazançlarınız ile ilgili olacak anlamına geliyor. Yeni başlangıçlar yapacağım diye kendinizi daha büyük borçlara sokmamaya da özen gösterin. Belki de ortak kazançlarınızla alakalı sıkıntılı süreçler de yaşıyor olabilirsiniz. Ama kaygılara yer vermeden önünüze bakmaya, mantığınızla kararları almaya özen gösterin. Belki de bugüne kadar hiç yapmadığınız ya da izlemediğiniz bir yolu izleme kararı almanız muhtemel gibi duruyor. 8.ev akrebin doğal evi olduğu için mistik konular bu dönem sizin ilgi alanınıza girebilir. Özellikle alıcıları, kanalları açık olan boğalar için bu dönem rehberlik alabilirler. Yani kaynaktan bilgi akışını, spiritüel konularla ilgilenirken meditasyon ya da Ruhani çalışmalar yaparken çok rahat ulaşılabilir. Bu bilgiler gerek meditasyon veya mistik çalışmalar, gerekse rüyalar aracılığıyla size aktarılabilir.

İkizler Burcu


Bu tutulmayı siz 7. evinizde yaşayacaksınız. Yani ilişkileriniz, evliliğiniz, ortaklarınız, anlaşmalarımız gibi konular sizin yeni yol alabileceğiniz, yeni kararlar alabilecek konularınızın başında geliyor. Yani bu konularla ilgili yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Belki bazılarınız ilişkiye başlama konusunda tereddütler yaşadı, bazılarınız devam eden ilişkisi ile alakalı kafasında soru işaretleri vardı. Her iki durumda da ya yolunuza devam etmek, hayatınızda birilerini almak, var olan sorunlarınızı çözmek ya da son noktayı koymak gibi kararlar alabilirsiniz. Şimdi burası anlaşmaları, sözleşmeleri, davaları, danışmanları da temsil ettiği için bu konularla ilgili bazı durumlarınız varsa, sıra dışı gelişmelere tanıklık edebilirsiniz. Hani ben işleri nasıl halledeceğim, benim neler yapmam lazım, Kendimi nasıl ifade edebilirim, bu durumu kendi açımdan olumlu tarafa nasıl dönüştürebilirim gibi sorular kafanızda dönüyorsa şayet, şimdi çok daha farklı Radikal kararlarla kendinizi bile ters köşe yapabilecek kararları alabilirsiniz. Bu durum aynı zamanda hayatınızdaki dost ve düşmanlarınızı, iyi gün ya da kara gün dostu dediğimiz kişilerin ayrımına varmanıza da vesile olacaktır. Bu yaşayacaklarınızı kayıp olarak görmeyin. Tam tersini sizi bir yere taşımayan ilişkilerinizi bitirmek, sizin geleceğinizde daha sağlıklı adımlar atmanızı sağlayacaktır.

Yengeç Burcu

Sevgili yengeçler, bu tutulmayı 6. evinizde yaşayacaksınız. İş hayatınız, iş arkadaşlarınız,hizmet verdiğiniz alanlar, evcil hayvanlarınız, günlük rutinlerimiz, sağlık konularınız ön plana çıkacaktır. Yani bu konular sizin hayatınızda hiç olmadığı kadar değişim-dönüşüm yaşayacağınız alanlar. Mesela bu dönemde işinden memnun olmayan kişilerin yeni bir işle yoluna devam etmelerine, İşini seven ve memnun olan kişilerin ise daha sağlıklı, konforlu ve kazançlı bir zıplama yapabileceklerinin göstergesi. Tabi önemli olan sabırlı, sebatlı ve sükûnetli davranmak. Sağlıkları ile ilgili sıkıntı ve sorun yaşayan kişilerin de yeni yöntemlerle karşılaşmaları mümkün olabilir. Tabi daha fazla etkileneceğiniz alanlarınız iş hayatınız olacaktır. İş hayatınızda kolaylığı görmeden önce, fikirsel zorlanmalarla da karşı karşıya kalmanız muhtemel. Ama yaşanılan her zorluk, bizim hayattaki gelişmemiz ve Tekâmülümüz için gerekli. Bu yüzden sakinliğimizi korumak, bunun bir süreç olduğuna inanmak ve kendimizde eksik gördüğümüz duygularla, davranışlarımızla, yani özgüvenimizle,  Öz değer duygumuzla, kendimize duyduğumuz saygı İle alakalı, eksiklerimiz varsa bunları tamamlamaya çalışmak, bunların üzerine eğilmek bu dönem yapılacak en doğru adım olacaktır.

Aslan Burcu

Bu tutulmayı 5. evinizde yaşayacaksınız sevgili aslanlar. Yani Aşk, ilişkiler, çocuklar, yaratıcı konularınız, aileden gelecek olan paralarınız gibi konular gündeminizi oluşturacak. Bu konularla alakalı bazı değişim-dönüşüm durumları yaşayabilirsiniz. Aşk hayatınıza olan bakış açınızda bazı değişiklikler yaşama ihtimaliniz olabilir. Mesela bu konuda İçinizde umutsuzluk varsa, İlişki kurmakta ya da yürütmekte zorluk yaşıyorsanız bunları değiştiğini, farklılaştığını görebileceğiniz bir dönem. Tabii bununla beraber ilişkilerinizde ileriye gitme konusunda ya da adını koyma konusunda bazı korkular da yaşayabilirsiniz. Bu duygular her ne kadar normal olsa da, abartıya kaçmadan, duygularınızın kontrolünü elinize alın ve sizi mutlu etmeyenleri dönüştürmeye çalışın. Çünkü bu ev konuları ile alakalı güzel şanslara sahip olacaksınız. Bunun yanında yaratıcı çalışmalarınız ve işlerinizde hızlanıp artabilir. Özellikleri reklam, tanıtım, pazarlama gibi alanlarınız hareketlenecektir. Önemli olan hangi alanlarda başarılı olduğunuzu, ne tarz eksikliğiniz olduğunu, sağlıklı ve doğru bir şekilde sorgulamanız gerekiyor.

Başak Burcu

Ay tutulmasını 4. evinizde yaşayacaksınız sevgili başaklar. Ev, aile, yuva, Vatan Toprakları, içsel korkularınız, Özgüven konularınız, ev, arazi gibi alanlarınız gündeminizi oluşturacaktır. Ebeveynlerinizi ilgilendiren, aynı zamanda kariyerinizi de etkileyecek olan, bazı kararlar alabilir, değişim ve dönüşüm içine girmeye çalışabilirsiniz. Yapmak isteyip yapamadığınız, özellikle ailenizle, köklerinizle alakalı, ne varsa bunları sorgulayın ve yeni bir başlangıç yapmak için hazırlanın. Çünkü bu konularda önemli başlangıçlar sizleri bekliyor. Biliyorsunuz ki bu tutulma Önümüzdeki 6 aylık süreçte etkili olacak. Aile hayatınızda, kendi yaşam alanınızda güçlenmenize, özgürleşmenize vesile olacağı için bu dönemi iyi değerlendirin. Sadece ne yaparsanız yapın, fevri ve katı kararlar alarak bunu uygulamamaya Özen gösterin. Ailesiyle sorunu olanlar, bu sorunu çözümlemek için adım atmaya karar verirken bazı başaklar ailesi ile arasında sınırları koruyabilmek adına adımlar atabilirler. Yaşadığınız, bulunduğunuz evi ya da toprakları terk etmek, taşınmak, yeni bir düzen kurma arayışına da girebilirsiniz. Bu pandemi döneminde bazı başaklar, işlerini evlerinden yürütmek adına yeni kararlar ve yeni düzenlemeler de yapabilir. Bu hayata ne katıyorum ve bu hayat bana ne veriyor, hayattan ne kadar borçluyum ya da ben hayata ne kadar borçluyum soruları da kafanızı karıştırabilir. En sağlıklı kararı alabilmek için zihninizi dinginleştirmeyi öğrenmelisiniz.

Terazi Burcu

Bu tutulmayı 3. evinizde yaşayacaksınız sevgili teraziler. Yani yakın çevreniz, kardeşleriniz, kuzenleriniz, arkadaşlarınız, iletişim şekliniz, eğitiminiz gibi alanlar etkilenmeye başlıyor. Bu ne anlama geliyor, artık bu saydığımız konu başlıkları ile alakalı yeni düzenlemeler yapmanız, yeni başlangıçlar yapmanız ve bir şeyleri artık değiştirmeniz gerekebilir. Sağlıklı kararlar aldığınız süre içeresinde desteklendiğinizi fark edeceksiniz. 3.ev daha fazla iletişim, yazma, yazarlık, sanatsal konuları daha fazla anlatmaya çalıştığı için, bu konuyla alakalı merakınız, ilgi alanlarınızı varsa yaratıcı fikirlerle dolma ve bunları eyleme dökebilmek için iletişim becerilerini geliştirmek sizin için daha kolay olacaktır. Tabii bunlar yeni tecrübeleri gerektirdiği için, bunun zorluklarını da yanında yaşamanız muhtemel gibi duruyor. Yakın ilişkilerinizde değişen enerjilerin, sizin hayatınızda sürprizlere vesile olması olası. Kısacası bu tutulma sizin hayatınıza yepyeni bir macera duygusunun, yepyeni deneyim ve tecrübelerin gerçekleşeceği bir 6 aylık süreci gösteriyor.

Akrep Burcu


Bu tutulmayı 2. evinizde yaşayacaksınız sevgili akrepler. Yani maddi konularınız, yeteneklerinizle beraber, hobileriniz ile alakalı kazançlarınız, Özgüven sorunlarınız, hayata karşı sergilemiş olduğunuz duruşunuza ilgili konular gündemimiz olacaktır. Maddi konularla ya da kendinize duymuş olduğunuzu Özgüven duygusu ile alakalı yaşadığınız bazı sıkıntılar varsa, bu tutulma ile beraber neleri değiştirebileceğinize odaklanarak yepyeni bir başlangıca yelken açmalısınız. Değişim her zaman sancılı olacağı için özellikle kalbinize en yakın olan kişilerle, sağlıklı konuşmalar gerçekleştirmeye, alacağınız kararları sevdiğiniz insanlarla paylaşarak kalbinizin sesini, mantığınızın size ne söylediği ile sentezleme ihmal etmeyin. Maddi anlamda elde edeceğiniz gelirler sizi şaşırtabilir. Sürpriz bazı kaynaklar ile karşılaşabilirsiniz. Tabii sağlığınıza bu arada dikkat edin. Bu kadar değişim gerçekleşirken kendinizi ihmal etmeden sağlığınıza dikkat ederek yola devam edin.  Harcamalar sizin işinizi büyütmek, daha rahat bir gelir sağlamanızı kolaylaştırmaya vesile olacaktır. Tabii Burası boğanın doğal evi olduğu için, kendinizi güvende hissetmek, güvence altına almak isteyebilir, bu konularla ilgili neler yapabileceğinizi sorguladığınız bir dönemde olabilir. Kendinizi güvende hissetmek istediğiniz gerek ikili ilişkileriniz, gerek aile konularınız, gerekse maddi konularınız olabilir. Bazı şeylerin adını koymak ve bir şeyleri düzeltmek adına atılımlar bu dönem sizi destekleyecek. Özellikle iş ilişkilerinizle alakalı güzel gelişmelerin arifesinde olduğunuzu söylemek isterim.

Yay Burcu

Bu tutulmanın başkahramanı sizsiniz Sevgili yaylar. Yani hayata karşı olan duruşunuz, ilişkilerinize olan bakış açınız, kendinizi tanımlamanız ve göstermeniz, kısacası kişisel gelişim alanınızda oldukça etkili ve gündeminizi oluşturacak olan konular. Bu durum tabii ki sizin maddi ve manevi her anlamda kendinizi yenilemeye, tazelemeye, neleri değiştirebileceğinize, neleri değiştiremeyip kabule geçebileceğinizi algılamaya başladığınız ve düzenlemeler yapmaya başladığınız bir zaman dilimi olacaktır. Kendinizi sorgulayın, sizin için yararlı olmayan hangi davranış kalıplarınız varsa, hangi düşünce yapınız varsa, bunu dönüştürmek, sağlıklı bir zihne sahip olabilmek, doğru kararlar alabilmek adına yardım ve destek de alabilirsiniz. Kendinizi onarabileceğiniz kitaplar okuyarak da kendinize tazelemeye çalışabilirsiniz. Çünkü bu tutulma size yenilenmeyi, olduğunuz halden çok daha farklı bir hale girebileceğiniz yeni başlangıçların olduğunu müjdeliyor. Sağlıklı başlangıçlar yaptığınız süre içeresinde aslında ne kadar güçlü olduğunuzu, hayata daha güçlü bir şekilde sarılacağınızı ve sarılmanız gerektiğini fark edeceksiniz. Bu güçlenme sizin Aşk ilişkinizden, aile durumlarınıza kadar, çok büyük ve güzel bir gelişme, destekleme ve olumlu anlamda sizi motive edecektir. Kısacası Hayata karşı inançlarınız yeniden yapılanmak üzere sizin kararlarınızı ve hayata karşı olan duruşunuzdaki azminizi bekliyor. İçinizdeki bazı korkularınızdan ötürü adım atmak istemediğiniz birçok konuda, daha özgüvenli olduğunuzu ve önceliklerinizin değiştiğini, farklılaştığını görerek kendinizi bile şaşırtacak kararlar alabilirsiniz. Bu tutulma ile beraber, gerek yaratıcılığınız olsun, gerek kendinize duyacağınız özgüveninizi olsun değişip sürpriz gelişmelere vesile olacak.

Oğlak Burcu

Bu tutunmayı 12. evinizde yaşayacaksınız sevgili oğlaklar.  Bilinçaltı konularınız, rüyalarınız, ruhsal durumlarınız, korkularınız, kaygılarınız, sırlarınız, sağlık durumunuz tamamıyla ön planda ve gündeminizde olacak. Bu ne anlama geliyor, özellikle ruhsal iyileşmeyi, ruhsal hastalıkları anlatan bir ev olduğunu düşünürsek sizin ruhsal olarak şifalandığınız, güçlendiğiniz bir dönem olabilir. 6 aylık süreç içerisinde içinizde hangi fırtınaların koptuğuna, nelere dikkat etmeniz gerektiğine, ne tarz korkularınız olduğuna ve bunların sizin hayatta ilerlemenize engel olduğuna, kendinizi odaklayarak doğru soruları sorarsanız hayattan alacağınızı tahsil etmeye başlamış olacaksınız. Yani dış görünüşünüzü, nasıl algılandığınızı sorgulamak yerine, siz ne istiyorsunuz ve iç dünyamızda neler olup bitiyor bunu odaklanın. Çünkü bu sayede sezgileriniz size yol gösterecektir. İşte o zaman ne kadar gücünüz olduğunu, nelere kadir olduğunuzu, neleri nasıl değiştirebileceğinizi fark edeceksiniz. Bu sizin bütün ilişkilerimizde yanlış anlaşılmalarınızı ya da sizin yanlışı anladığınız konuları düzeltmenize, daha doğru bir şekilde kendinizi ifade etmenize vesile olacaktır. Gerçi hepimiz bu dönemde etkileneceğimiz konularda adım atmak istemesek dahi, hayat bunu bizim adımıza gerçekleştirecek. Kader kendini göstermeye başlayacak. Her zaman sizler kendinizi ifade etmek, Allah'la aranızda konuşmaktan ziyade, artık Rab sizinle konuşmaya, sizi teşvik etmeye ve zorla da olsa sizi kendinize döndürmeye çalışacak. 12.ev gizli saklı sırların olduğu ev olduğu için, kendinizi çok fazla ön plana atmadan, arka planda kendinize ilgili değişimleri gerçekleştirmenin bir yolunu bulmalısınız. Çünkü bu durum sizin büyümemizi sağlayacak.

Kova Burcu


11. evinizde gerçekleşecek olan bir tutulma yaşayacaksınız sevgili kovalar. Yani sosyal çevreniz, arkadaş gruplarınız, derneklerle ilgili olan faaliyetleriniz, aktiviteleriniz, grup çalışmalarınız, kariyerden elde edeceğiniz kazançlarınız ilgili konular gündeminiz olacak. Bir bakmışsınız ki sosyal çevrenizdeki insanlarla ya da faaliyette bulunmuş olduğunuz grup çalışmalarına artık yeter deyip, son noktayı da koyabilirsiniz ya da bu durumu değiştirerek daha farklı aktiviteler içeresinde olarak, kazançlarınızı arttırabilmenin yollarını bulabilirim de diyebilirsiniz. Sadece dikkatli olun ve doğru karar alabilmek için kalbinizin ve mantığınızın seslerini sentezlemeyi başarın. Önemli, çünkü bu tutulma sizin bu alanlardaki kararlarınızı destekleyici bir enerji yaymakta. Yaşadığımız pandemi ile beraber belki de birçok alanda, özellikle sosyal çevrenizde ve kazançlarınız konusunda tıkanmış olduğunuzu, engellenmiş olduğunuzu hissediyor olabilirsiniz. İşte bu tutulma ile beraber sanki bu engeller önünüzden yavaş yavaş kalkabilmenin sinyallerini veriyor olacak. Yaptığınız her şey, söylediğiniz her söz, takıldığınız her tutum, çevrenizde fark yaratabileceği için inanmadığınız, sadece laf olsun diye söylemek zorunda kaldığınız ya da davranmak zorunda kaldığınız tutumlarınızı serbest bırakın ve sadece doğru olduğuna inandığınız konuları üzerine mücadele edin.

 Balık  Burcu

10. evinizde yaşayacağınız bir ay tutulması sizleri bekliyor sevgili balıklar. Yani kariyer hayatınız, otorite figürü olarak gördüğünüz insanlar, iş hayatınız, ailevi konularınız biraz gündemimiz olacak. Bunun diğer bir açıklaması ve anlatım şu ki, iş hayatınızı, kariyer hayatınızı yeniden şekillendirmek için bazı kararlar alabilirsiniz. Bu sizin iş hayatınızda değişime, yenilenmeye gitmenize de sebebiyet verebilir.  O nedenle olabilecek bir hareketlenmede akılla hareket etmeninizi tavsiye ederim. Duygularınızla hareket ettiğiniz takdirde sonradan pişman olma olasılığınız hayli fazla.  Konuşmalarınıza bir kere daha dikkat edin. Geçmişinizde kariyeriniz ya da işinizle alakalı belki konuşamadıklarınız, söyleyemedikleriniz, aklınızda olup ta eyleme dökemediğiniz ne varsa, şimdi yavaş yavaş aklınıza gelecektir. Bu da sizin sınavınız. Cesaretinizi toplar ve artık hiçbir kararı içinizde yaşamamayı düşünür ve eyleme geçerseniz kazançlı çıkarsınız. Ama akıllıca düşünüp, karar verin. Buna aile ilişkilerinizde dâhil. Eğer sıkıntılı süreçlerse yaşadığınız, önünüzde 6 aylık her şeyi düzeltebileceğiniz bir süreç var.

SEVGİLERİMLE

Filiz Cansever

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVGİLİLİK SÖZLEŞMESİ

SU’nun Şifa Gücünden FAYDALANMAYA NiYET Edin.