Öne Çıkan Yayın

Başarılı Kararlar Almak


 Ä°lgili resim
Hepimizin hayalleri, rüyaları vardır. Aslında hepimiz ruhumuzun derinliklerinde ne kadar özel biri olduğumuzu, hayatın içinde fark yaratacak yeteneklere sahip olduğumuzu, içimizde büyük bir potansiyel taşıdığımıza inanırız. Peki, sizin hayalini kurduğunuz ve kendinize inandığınız o şey nedir? Neyin özlemini kuruyorsunuz? 
hayalleri gerçekleÅŸtirmek ile ilgili görsel sonucuBelki bir zamanlar bir hayaliniz vardı ama şartlar, hayat sizi onu unutmaya yöneltti. Ve hayalinizden vaz geçtiniz. Peki, şimdi size soruyorum. O vaz geçtiğiniz hayalinizden vaz geçmemiş olsaydınız, şimdi hayatınız nerede ve nasıl olurdu? Şimdi, şuanda kendiniz için yapabileceğiniz her hangi bir şeyi hayal edin ve o konunun üzerinde düşünmek için kendinize sadece birkaç dakika ayırın.
karar almak ile ilgili görsel sonucuUnutmayın önemli olan arada sırada neler yaptığınız değildir. Yaptıklarınızı sürekli ve devamlı yapabilmenizdir. Yani süreç yasasını harekete geçirmek. Bir eyleme başladınız mı ona mıknatıs gibi tutunmak ve onu sürekli yapmaktır. Hayatta nere gideceğinize ne yapacağınıza, hangi karaları alacağınıza kim karar veriyor? Hatta en son sizin kararlarınıza kim karar verdi? Eğer kendinizin dışında bir başkası ise cevap şunu söylemeliyim ki geleceğimizi gün içinde bile aldığımız kararlarımız,  kararlarımız şekillendirir. Kararlarınızı siz şekillendirmeye başladığınızda hayatınız bambaşka bir yöne akacaktır.
karar almak ile ilgili görsel sonucu   Biliyor musunuz? Hepimiz hayatımızı gerçekleştirecek birçok kaynakla, yetenekle dünyaya geldik. Sadece biz kendi içimizdeki doğuştan var olma hakkımız olan bu kaynakların kapaklarını açmayı unuttuk. İşte bu kapaklar var ya, hah işte o kapaklar bir kararımızla açılabilir. Ve bize istersek üzüntü, neşe, dostluk, yalnızlık, acı, keyif verebilir. Bu bizim hayata bakışımız ve kendi adımıza aldığımız pozitif kararlarla gerçekleşir. 
Lütfen hayatınızın kalitesini değiştirecek bu günden, şimdiden itibaren bir karar alın. Mesela bugüne kadar neyi ertelediniz. Uzun zamandır aramadığınız kim var? Hemen düşünün ve harekete geçin. En azından ertelediğiniz bir şeyi yapmak için kendinize izin verin ve yapın. Belki erteledikleriniz sayesinde yeni beceriler kazanacaksınız. Bütün kararların bir sonucu olduğunu bilin.
karar almak ile ilgili görsel sonucu  Hayatımızdaki birçok olayı kontrol edemesek te, olaylara karşı verebileceğimiz tepkilerimizi kontrol edebiliriz. Eğer hayatınızı da mutlu olmadığınız bir şeyler varsa, hemen şimdi, şuanda onu nasıl değiştirebileceğiniz hakkında düşünmeye başlayın. Ve nasıl değiştirebilirim diye sorun. Ne kadar çok kendi adınıza sadece siz karar verirseniz karar vermekte o kadar başarılı olursunuz.  Gün içinde bile basit olarak düşündüğümüz o kadar çok karar alıyoruz aslında. Mesela ben yanıma gelen dostlarıma sorarım, çay ya da kahve ne içersiniz? Onlarda bana genelde hep şu yanıtı verirler, fark etmez ne olursa, hangisi kolayına geliyorsa. Ben de onlara filancayla seni evlendirmeyi düşünüyorum gibi anlamsız saçma sapan cümleler kurarım. Tepkileri genelde aaa olmaz öyle şey, istemem olur. Bende onlara ee o zaman şimdi söyle çay mı kahve mi derim. Ve gülüşürüz.
baÅŸarı ile ilgili görsel sonucuİnanın bana başarı tek bir hareketin, eylemin sonucu değildir. Başarısızlık küçük kararlar zinciridir. Başarı ise eyleme geçme ve onu sürdürebilme yeteneği ve alışkanlığıdır. Mesela şimdi size soruyorum. Hayatınızda başarı yaratmak için hangi eylemleri yapardınız?
Araştırmalar başarılı insanların hızlı düşünüp, hızlı kararlar aldıklarını gösteriyor, başarısız insanlar ise karar vermekte yavaş davranıp, sürekli ertelerler. Bir kere karar verdiğinizde ondan asla vazgeçmeyin. Değişik yollar deneyebilirsiniz ama vaz geçmeyin. Şimdi şuanda hemen bir karar vermeye zorluyorum sizi. Hayatınızı, ilişkinizi, sağlığınızı değiştirecek 3 tane karar verin ve bu kararların gereği her ne ise yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVGİLİLİK SÖZLEŞMESİ

SU’nun Şifa Gücünden FAYDALANMAYA NiYET Edin.