Öne Çıkan Yayın

Bunu Öğrendiğin Zaman Hayatın Değişecek


evrensel yasalar ile ilgili görsel sonucu
EVRENSEL YASALAR…
Bütün bu evrensel yasalarla ilgili sorular

1.            İnsanlarla olan ilişkilerinizde hangi davranışlarınız ya da beklentileriniz soruna sebep oluyor?
2.            Fiziksel görünümünüz, enerjiniz ve canlılığınızla ilgili düşünceleriniz ve inançlarınız neler?
3.            Düşünceleriniz, işinizi, parasal durumunuzu, kariyerinizi nasıl etkiliyor?
4.            Parasal durumunuzla ilgili sahip olduğunuz düşünceler neler?
evrensel yasalar ile ilgili görsel sonucu5.            İçsel huzurunuzu neler etkiliyor? iç huzurunuz nelere bağlı?

HÂKİMİYET YASASI: hiç kimse sizin duygu ve düşüncelerinizi etkileme gücüne sahip değildir. Kimse sizin canınızı sıkamaz. Hâkimiyet yasası size tüm duygu ve düşüncelerinizin size ait olduğunu hatırlatır. Ve siz izin vermedikçe kimsenin sizi üzemeyeceğini söyler. Mademki kontrol bizde o halde neden zaman zaman başarısızlığa ya da mutsuzluğa ulaşamayacağımızı söylüyoruz. Çünkü böyle anlarda bu yasadan kopuyoruz. Böyle zamanlarda aklınıza gelir gelmez, hayatınızın kontrolü üzerinde çok büyük bir gücünüzün olduğunu fark etmeli ve hemen kendinizi toparlamalısınız. Hâkimiyet yasasını kullanmanın ilk kuralı eyleme geçmektir. Mutlaka bir adım atmalısınız. Sadece kendine güvenmeyen insanlar birilerini suçlarlar. Ve birilerinin gelip kendilerine yardım etmelerini beklerler. Cesur ise ayağa kalkıp eyleme geçer.
evrensel yasa hakimiyet yasası ile ilgili görsel sonucu
sebep sonuç yasası ile ilgili görsel sonucuSEBEP SONUÇ YASASI: bu yasa kâinatın en temel yasasıdır. Evrende tesadüf yoktur. Hiçbir şey durup dururken oluşmaz. Bir çiçeğin var olması için tohuma ihtiyacı vardır. Başarının ya da mutluluğun oluşması içinde fikir tohumlarına ihtiyacı vardır. Tesadüfler başarıyı açıklamada yetersiz kalır. Başarının tanımı bir stratejinin kararlı eylemlerle harekete geçirilmesidir. Her şey adım adım yönetilen eylem dizisidir. Her başarılı sonuç daha önce planlanmıştır. Her başarısızlıkta daha önceden gözden kaçmış ya da göz ardı edilmiş hamlelerin sonucudur. Şuan yaptıklarınız geleceğinizi şekillendirir.
inanç yasası ile ilgili görsel sonucuİNANÇ YASASI: inançlarınız zihninizin en güçlü yakıtlarıdır. Bir şeye inandığınız zaman beynimiz onu şekillendirmek ve başarıya ulaştırmak için mutlaka bir yol bulacaktır. Bir şeye inandığınız zaman beyniniz onun nasıl yapacağı hakkında düşünmeye başlar aynı zamanda eğer yapılamayacağı ile ilgili düşünceniz varsa bu seferde bunu nasıl yapamayacağınızı bulmaya çalışır. Size mazeretler üretir. İnanç yasası başarının temelidir. Kendine inanmanın bir kuralı ya da tekniği yoktur. Kendine inanmak bir seçimdir. 
Henry Ford: bir şeyi yapacağınıza ya da yapamayacağınıza inandığınız da her iki durumda da haklısınız der. Kendine inanmanın formülü kendime inanıyorum demek ve bunu hissetmektir. Plesabo Etkisi denen bir güce sahiptir. Zihin inandığı zaman içi boş kapsüller bile etkili bir ilaca dönüşebilirler. Ama inanmadığınızda ise en etkili ilaçlar bile verimsiz ilaçlara dönüşecektir.
beklenti yasası ile ilgili görsel sonucuBEKLENTİLER YASASI: bu yasa başarısızlıklarımızın ve korkularımızın özüdür. Korku bir beklentidir. Genellikle gerçek değildir. Yapılan araştırmalar insanların korkularının çok az bir kısmının gerçekleştiğini kanıtlamıştır. Korkularımız genelde gerçekleşmez. Ancak korkularımız gerçeğe dönüşür. Daha doğrusu biz onları gerçeğe dönüştürürüz. Olmayacak şeyleri bile beklenti yasasının gereği olarak kendimize çekeriz. Bu yasa çekim yasası ile yakından bağlantılıdır. Bu yasa ön yargılarımızla ilgilidir. Bu konuda kendinizi önceden programlarsanız, ya da bunu size birileri yaparsa o zaman bu konuda yıkıcı beklentiler oluşturuşunuz. Sonrada bu beklentiler gerçek olur.
Ä°lgili resim
ÇEKİM YASASI: tıpkı bir mıknatıs gibi, düşündüğünüz ve hissettiğiniz her şeyin bize çekileceğini söyleyen bu yasa, evrenin en temel yasalarından biridir. Çekim yasası benzer olan enerjilerin kendi benzerlerini çekeceğini söyler. Bu yüzden hastalık düşüncesi hastalığı, bolluk düşüncesi bolluğu çeker. Çekim yasasının birinci ayağı aktif düşüncelerimizdir.
 Düşüncelerimizi denetlemek, onları düzenlemek ve onları değiştirmek zorundayız. Düşüncelerimizi yazarak, konuşarak, olumlumalar yaparak kaydedip dinleyerek, günlük tutarak değiştirebiliriz. Ancak en önemli kısım, düşüncelerin duygusal karşılığıdır. Bir düşünceyi çekmek için sadece onu düşünmek yetmez. Aynı zamanda yoğun duygularla hissetmelisiniz. Duygularımız ne kadar yoğun, heyecanlı ve tutkuluysa o kadar hızlı bir şekilde düşüncelerimizi kendimize çekeriz. Böylelikle size düşen tek şey, isteklerinize yoğunlaşmak ve onları hissetmektir. Son olarak çekim yasası aceleciliği ve panik duygusunu sevmez. İsteklerinizin size gelmek üzere yolda olduğunu bilmeli ve sonra onları sabırla beklemelisiniz.
baÅŸarı ile ilgili görsel sonucuBENZEŞİM YASASI: 
neye benziyorsak ona dönüşürüz. Bilinçli rol yapma sanatı olarak ta bilinen bu yasa, bir zaman sonra o rolün gerçeğimiz haline dönüşmesi anlamına da gelir. Bu yasa hayal etmekten öte, hayal ettiğimize dönüşmekle alakalıdır. Başarıyı istemek yerine, başarının kendisine dönüşmek gibi. Kendinizi başarılı bir kişi olarak değil, başarı duygusunun kendisi gibi görmektir bu yasayı yaşamak. 
Kendinize şu soruyu sorun: hayal ettiğim hayatı yaşamak için, nasıl bir insan olmalıyım? Nasıl düşünmeli, neler yapmalı ve neler yapmamalıyım? Başarı yaptığınız şeylere bağlı olduğu kadar yapmadığınız şeylere de bağlıdır.
başarı ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVGİLİLİK SÖZLEŞMESİ

SU’nun Şifa Gücünden FAYDALANMAYA NiYET Edin.