Öne Çıkan Yayın

5 Dakikada Zihni Programlamak


zihni programlamak ile ilgili görsel sonucuZİHNİ PROGRAMLAMAK

Hiç birimiz nasıl zihnimizi programlayabileceğimizi öğrenmedik. Bunu bize öğreten öğretmenlerimiz ya da ailelerimiz olmadı. Tam tersi çocukluluğumuzdan bu yana sürekli negatif telkinlere maruz kaldık. Bunları dönüştürmeyi bilmediğimiz içinde inanç kalplarımız oluştu. Sürekli tekrarlanan sözler beynimizdeki nöronları harekete geçirip sabitlediğini bilemedik. Sürekli tekrarlanan bu davranışlarımız Nöral yollar oluşturuyor ve algı seviyemizi belirliyor. İşte bu yüzden çoğumuz istemediğimiz yaşamları yaşıyoruz.
    Eğer hayatımızda bir çok şey yolunda gitmiyorsa eski düşünce algı kalıplarımız iş başında demektir. Eğer kendimizi fakir hissediyorsak ve para kazanmanın zor olduğuna dair bir inancımız varsa, bolluğu hayal etmekte zayıf kalabiliriz. Ve böylece de zaten hayatımıza parayı çekmemiz neredeyse imkansız hale gelebilir. 
bolluk ve huzur ile ilgili görsel sonucu   Eğer sizler bunun tam tersine odaklanırsanız, yani bolluğa, huzura, mutluluğa bununla ilgili beynimizde nöral yollar oluşmaya ve güçlenmeye başlayacaktır. Çünkü her düşünce kendine uygun olan yolları bulur ve bu sayede de kendi doğrularımız gerçekliğimiz olur.
beyin ve nöral yollar ile ilgili görsel sonucuTekrarlama yolu ile yeni nöral yollar oluşuyorsa, pozitif telkinler ve oluşturduğumuz güçlü inanç sistemi ile de yeni nöral yollar oluşturabiliriz. Bir şeyin olmasına niyet etmek bile ilk adımdır ve sinir sistemlerimiz arasında bağlantılar kurulmasına sebep verilir. Hayatımızda yeni rutinler, ( bizi olumlu yönde etkileyecek ) oluşturmak bizde alışkanlıkların oluşmasına vesile olur.
Peki, Bu Nöral Yolları Yeniden Sıfırdan Nasıl Oluşturacağınızı Biliyor Musunuz?
İlk öğrenmemiz gereken şey beynimizde ki ön kısım ve arka kısmın nasıl çalıştığıdır. Beynimizin ön kısmında bulunan, yani Alnımızda 3. Göz hizasın da algılarımızı kontrol eden düzenek vardır. Ayrıca dediğim gibi 3. Göz çakrasına denk geldiği için imajinasyon, farkındalık düzeyi ve önsezilerinizi kontrol eden ruhsal bir merkezdir.
3.göz ile ilgili görsel sonucu    Beynimizin arka kısmı ise, görme duyumuzdan sorumludur. Şimdi yapacağımız şey ise avuçlarımızın birini alnımıza ( 3. Göz hizasına ) diğerini ie ense kökü hizasına yerleştireceğiz. Bu şekilde hem görme, hem algılama, hem içsel sezgi frekanslarını aktive ederiz ve buralara enerji yollamış oluruz. Buralarda aktivasyon başlar.
kafanın arkası ile ilgili görsel sonucuSonrasında ise bu pozisyonda iken gözlerinizi kapatın ve arzuladığınız hayatı, isteklerinizi gözünüzde canlandırın. Ama oldukça renkli ve çok parlak olsun. Bu canlandırmanın içine girin ve her detaya bakın. İyice detaylandırın resmi. Tüm görsel, işitsel dokunsal sistemleri harekete geçirecek şekilde yapın. Mesela hayalini kurduğunuz şeyi gözünüzde canlandırdınız, peki bunun bir kokusu, hissi var mı? Buna ulaştığınızda çevrenizdeki kişiler size neler söylerler. Neler duyarsınız. Belki canlandırdığınız şeyin bir sesi vardır. O resme iyice bakın, dokunun, duyun, hissedin onu. Onunla bağlantıda kalın. Bunun için birkaç dakika size yeterli olacaktır.
Elleriniz hala bu pozisyonda iken İstediğiniz her ne ise yüksek sesle söyleyin. 
haykırmak ile ilgili görsel sonucuİstediğiniz o şeyin nasıl bir özelliği var. Düşünün. En az 3 ya da 5 tane özelliğini tekrarlayın yüksek sesle kendinize.  Tam bu sırada ne hissettiğinizi gözlemleyin. Hangi duygudasınız bir bakın, fark edin. Neşeli, mutlu, keyifli, coşkulu…. Gibi. Özellikleri sıraladıktan sonra bu duygularınız da yüksek sesle söylemeye başlayın. Çok uzun tutmanıza gerek yok. 25_ 30 sn yeterli olacaktır. Size ne hissettiriyorsa ona göre hareket edebilirsiniz. Belki dans etmek, belki zıplamak ne geliyorsa içinizden kendinizi engellemeden bırakın aksın.
Ve sonrasında kendinize şunu söyleyin.. İŞTE BU BENİM GERÇEKLİĞİM..
Tekrarladığınız her şey sizin realitenizi oluşturur. İsteyin, İnanın, güvenin ve en son serbest bırakın enerjisini. Olacağından emin olma duygusu ile.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVGİLİLİK SÖZLEŞMESİ

SU’nun Şifa Gücünden FAYDALANMAYA NiYET Edin.