Öne Çıkan Yayın

Kendinize Harika Bir Hayat Ismarlayın!!!

gökyüzüne yükselin ve oradan kendinize harika bir hayat ısmarlayın!!!ŞİMDİ.


     İstediğiniz hayata ulaşmak o kadar da zor değil. Sadece en tepeye zirveye gözlerinizi dikmeli ve orasının nasıl bir yer olduğunu hayal etmelisiniz. Sonrada oraya tırmanmaya karar vermeli ve yolunuza çıkan dikenleri ve taşları temizleyerek yürümeye kararlı olmalısınız. Bunun için önce kendi başarısızlık programınızı değiştirmelisiniz. Gelelim bu programı nasıl yapacağınıza...yani bugüne kadar eğer arzu ettiğiniz hayatı yaşamadığınızı düşünüyor ,ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız işte size sihirli dokunuşlar.
    Bizi eyleme geçiren asıl şey sahip oluğumuz programlarımızdır. Her birimiz çok güçlü programlara sahibiz. Bu programlar bizim hem en büyük dostumuz,hem de en büyük can düşmanımız olabilirler. Biziler asla rast gele yaşamayız.Düşünür,hisseder,algılar ve sonrasında da belli nedenlerden ötürü yaparız. (Yani programlarımız doğrultusunda.)
    Ama bizler robot gibi programlanan kişiler değiliz. Bizler kendi programlarımızı yaparız.Maalesef kimimiz korkulara, başarısızlığa yada gelecek endişesine programlanırken, kimimiz de başarıya, olumlu düşüncelere programlarız kendimizi. Bu programlar bizi  yönetirler ve biz ne yaparsak yapalım asla karşı koyamayız. Çünkü karşı koymak imkansızdır.
     Ama biz bu programları istediğimiz gibi programlayabiliriz. Mutsuzluğun içinde kendinizi çok fazla tutarsanız kendinizi mutsuzluğa programlamış olursunuz. Mutsuzlukla özdeşleşirsiniz. Diyelim ki çok istediğiniz bir şey var, ona ulaşmanıza az kala bir şeyler oldu ve siz hayal kırıklığına uğradınız ve mutsuz oldunuz. Bu durumdan kurtulmanın yollarını mı arardınız? Yoksa bunlar neden başıma geliyor diye üzüntü mü duyardınız?
     Eğer neden sorusunu sorarsanız(neden bunlar hep benim başıma geliyor? Neden ben?) karşınıza çıkacak fırsatları da görme şansınız olmayacak. Âmâ nasıl sorusunu sorarsanız(bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Bu durumu kendim için nasıl olumlu hale getirebilirim?) çözüm yolları bulmaya başlayacak ve daha farklı yollar keşfedeceksiniz. Belki de bu zamana kadar hiç denemediğiniz aklınıza bile gelmeyen bir çok yol.
      Son bir kaç yıldır kendinizi nasıl hissediyorsunuz?duygusal,parasal,zihinsel olarak? Çevrenizle ilişkileriniz ve iletişiminiz nasıl? Neler yapmak isteyip te yapamadınız bugüne kadar? Kaç tane fırsat kaçırdınız ve arkasından üzüldünüz? Hep aynı olaylar sizi üzüyor mu? Eminim bir çoğumuz bu durumları yaşıyordur.
      O zaman şimdi bir durup sahip olduğunuz programlara bakmanın ve sizi rahatsız ve mutsuz ediyorlar sa. değiştirmenin zamanı gelmiş demektir. Şimdi gökyüzüne yükselmenin ve oradan kendinize yeni bir hayat ısmarlamanın tam zamanı. Onu şimdi, bu yazıyı okuduktan hemen sonra yapın. Hiç zaman kaybetmeden. Evet şimdi...
      Sahip olmadığınız programlara ihtiyacınız var. Şimdi elinize bir kağıt ve kalem alın ve bir liste hazırlayın. En az 5 tane ihtiyacınız olan yeni ve güçlü programları yazın.Örneğin_sabah erken saatte kalkıp spor yapmaya ihtiyacım var _
      Şimdide bu ihtiyaçlarınızı destekleyecek güçlü inançlara sıra geldi. İnançlar bizi eyleme geçiren güçlerdir. İnancı oluşturmanın en kolay yolu da eyleme geçmektir. Yeni programınızı destekleyen inançlarınızı da ,hazırlamış olduğunuz güçlü programların altına yazın. Örneğin spor yapmak hem bedenimi, hem de zihnimi zinde tutacak _sizin inançlarınız nelerdir?yazın.şimdi hemen.
    Şimdi de bu inançlarınızı iyice oturtmak için onları desteklemek adına eylem adımlarını yazın. Âmâ yazdığınız eylem adımları inandırıcı ve uygulanabilir olmalıdır.Örneğin_her sabah saat 7.30 da kalkacağım ve spor yapacağım._
     Burada unutmamanız gereken bir kural var.biz buna NLP de 3 T kuralı diyoruz. Tekrar ,tekrar, tekrar.Bazı alışkanlıklarımızın oturması için devamlı yapılacak eylemlere ihtiyaç vardır. Her beceri tekrarla kazanılır ve aynen tekrarla da maalesef kaybedilir.
bu 3 T kuralını ilk Mustafa çay hocamdan öğrendiğimde vay be dedim...ne kadar önemliymiş. Hayatımın her alanında edinmek istediğim olumlu davranış programlarında bu 3 T kuralını uyguluyorum.
     Ulaşmak istediğiniz şey gerçekten çok zor ya da imkansız olabilir...ama denemeye değerdir. Sonuç almaya başladığınız da ise hayatınız da ki mucizeyi fark edeceksiniz. .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVGİLİLİK SÖZLEŞMESİ

SU’nun Şifa Gücünden FAYDALANMAYA NiYET Edin.